AcasăPoliticaLudovic Orban vireaza catre PDL

Ludovic Orban vireaza catre PDL

Ludovic Orban insista ca PNL trebuie sa rupa alianta cu PSD si sa fuzioneze cu PDL acum, cat inca democrat-liberalii sunt lasati in plata Domnului de Traian Basescu.

Ludovic Orban trage un semnal de alarma pentru PNL: ori scapam de PSD si ne unim cu PDL, ori coboram la opt procente

Liberal caruia i-a stat tot timpul in gat combinatia cu PSD, Orban le-a propus colegilor sai de partid sa termine cu USL-ul, sa se alieze cu PDL si sa intre cutotii in PPE, data fiind ponderea neinsemnata pe care o mai au liberalii europeni. Mai mult, Orban ii avertizeaza pe liberali ca PNL risca sa ramana ”un partid de 7-8%” dupa aventura cu PSD-ul. ”In discursul public noi ca liberali nu suntem prezenti. Ponta e Puterea, Basescu e Opozitia. Doamne fereste sa reuseasca Basescu si PDL. Astazi avem un avantaj tactic – PDL Nu ii este vasal lui Traian Basescu. Acest avantaj tactic nu il fructificam. Care va fi fi locul PNL in viitor? Pai va spun eu care va fi locul PNL – in nici un caz alaturi de PSD, ci alaturi de PDL in PPE pentru ca liberalii la nivel european aproape ca nu mai exista printr-o fuziunea care sa fie facuta intr-un moment care sa ne fie cu adevarat favorabil”, a insistat Ludovic Orban sa-i convinga pe membrii Delegatiei Permanente.

Basescu impartaseste convingerile lui Orban

Cum insa de ce ti-e frica nu scapi, ideea unificarii dreptei, cu PNL cu tot, il bantuie si pe Traian Basescu, nu numai pe Ludovic Orban. Si cum marile spirite se intalnesc intotdeauna, tot pe varianta fuziunii merge si Basescu. ”Faceti fuziuni, baieti, si creati un partid nou, dar mare”, indeamna si Basescu partidele declarate de dreapta pe malurile Dambovitei. Actualul presedinte nu numai ca da ca sigura unificarea dreptei romanesti, dar precizeaza si momentul ”ultim si poate optim” cand ar trebui sa aiba loc evenimentul: ”a doua zi dupa alegerile europarlamentare”.

author avatar
Simona Badulescu
1.395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger