Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Ludovic Orban, prim-solistul PNL la Primaria Capitalei

Ludovic Orban, prim-solistul PNL la Primaria Capitalei

Autor:

Dupa ce l-au lasat sa zburde de-a lungul si de-a latul Bucurestiului pe ”candidatul” Cristian Busoi, liberalii au decis sa mearga pe mana lui Ludovic Orban la localele din acest an.

 

LUDOVIC ORBAN FANE 3 Ludovic Orban, prim solistul PNL la Primaria Capitalei

Ludovic Orban este cel care va canta ”aria” Primariei Capitalei la urechile bucurestenilor, nu Cristian Busoi

Desi Ludovic Orban nu a fost inca validat cu acte-n regula de conducerea partidului, propunerea este batuta in cuie, Ba luata si ”in unanimitate”, asa cum a precizat, ieri, Alina Gorghiu. Schimbarea de macaz a avut loc dupa ce liberalii au primit rezultatele sondajului de opinie in care luati in calcul au mai fost, pe langa Ludovic Ornam, Cristian Busoi, Adriana Saftoiu si Catalin Predoiu. Demis din postura de candidat, Cristian Busoi a sustinut ca iese din scena fara resentimente: ”Am pregatit o declaratie si o sa va rog sa-mi  permiteti sa ii dau citire: <<Victoria va cantari greu, daca PNL castiga in Bucuresti, dam un impuls colegilor din toata tara. O victorie a PNL este mai importanta decat orice alt proiect personal. In politica forta sta in dorinta de a-ti ajuta colegii sa castige. Nu dezertez, doar predau stafeta domnului Orban. Am 37 de ani, voi continua sa sustin proiectul meu pentru Bucuresti. Vreau sa multumesc zecilor de oameni din tara, cred ca acum politica are nevoie de oameni seriosi si cuminiti, si nu de marlani>>”. Cine anume sunt ”marlanii”, Busoi s-a abtinut sa precizeze, motiv pentru care fiecare poate crede si intelege ce vrea. Lansarea lui Ludovic Orban in cursa i-a luat prin surprindere pe pesedisti, care s-au vazut nevoiti sa peleze tot la arsenalul clasic, anti-PDL. ”Asa cum lupul isi schimba parul dar naravul ba, PNL-PD si-a schimbat candidatul dar a ramas tributar aceluiasi stil de a face campanie negativa si de a-si axa discursul pe <<dezastrul>> lasat de Sorin Oprescu, un primar care le-a apartinut insa si lor, in egala masura. Asta ca sa nu mai aducem in discutie <<performantele>> celor doi primari liberali de sector, Andrei Chiliman si Rares Manescu”, a incercat o ”salva de salut” Gabriela Firea – candidatul PSD la Primaria Capitalei (asta daca nu cumva cine stie ce sondaj sau strategie de ultima ora nu-i va face si ei bucata). Proaspat aliniat la start, Ludovic Orban a amintit de experienta sa in materie de administratie locala: ”Am fost viceprimar al Capitalei, cunosc foarte bine problematica. M-am prezentat la alegerile din 2008 cu un program care a fost apreciat ca cel mai bun program – nu de mine, de catre cei care au urmarit campania – si am facut deja multe pentru Bucuresti atat ca viceprimar general, cat si ca ministru al Transporturilor”.

Vanghelie: ”Orban e un politician greu, Firea o femeie eleganta”

Primar cu vechi state de serviciu si fost lider PSD, Marian Vanghelie spune ca intrarea lui Ludovic Orban in cursa pentru Primaria Generala ”complica” lucrurile pentru social-democrati. ”Ludovic Orban este un politician greu, care stie si administratie, stie si politica si este un candidat redutabil”, a declarat Vanghelie pentru psnews.ro, lasand sa se inteleaga si ca Gabriela Firea nu este chiar cea mai inspirata alegere a fostilor sai colegi de partid. ”Ce sa zic, nu vorbesc urat de doamne, dar parerea mea este ca romanii inca nu sunt pregatiti sa voteze o femeie la Primaria Generala a Capitalei. Cred ca ne mai trebuie ceva timp. In rest, ce sa zic, doamna Firea este o femeie eleganta, o femeie care stie, a invatat politica, dar care cred ca inca nu are greutatea politica, daca ma intrebati sincer, nu are greutatea politica si anvergura pentru a putea conduce o capitala si de a castiga, in primul rand. Poate de condus, s-ar putea sa poata sa o conduca, dar ca sa o conduci, trebuie sa o castigi intai”, a apelat Vanghelie la toate rezervele sale de diplomatie pentru a spune ca nu crede neam in sansele doamnei in cauza.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!