Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Liderul PSD Liviu Dragnea isi continua ofensiva de sarm din Europa. Urmatoare destinatie: Stockholm

Liderul PSD Liviu Dragnea isi continua ofensiva de sarm din Europa. Urmatoare destinatie: Stockholm

Autor:

Astazi se desfasoara la Stockholm intalnirea dintre presedintele PSD Liviu Dragnea si primul ministru suedez, social-democratul Stefan Löfven. Liderul PSD isi continua astfel turneul european inceput la Viena. La intrevederea de joia trecuta cu Christian Kern, cancelarul Austriei, Dragnea a discutat inclusiv problema companiei austrice Schweighofer, acuzata de taieri ilegale de paduri in tara noastra.

 

liviu dragnea 2 Liderul PSD Liviu Dragnea isi continua ofensiva de sarm din Europa. Urmatoare destinatie: StockholmConform anuntului facut de Liviu Dragnea inaintea intalnirii de astazi, pe agenda discutiilor cu premierul Stefan Löfven se afla evolutiile recente din Uniunea Europeana, problema migrantilor, dar si negocierile privind Brexit. Liviu Dragnea a informat ca vor fi abordate si teme economice privind redistribuirea corecta a cresterii economice in societate, dar si lectiile pe care Romania le poate lua de la modelul economic suedez. De asemenea, in urma alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, este de asteptat ca cei doi lideri politici sa abordeze si chestiunea Parteneriatului Estic.

Liviu Dragnea este primul presedinte PSD care efectueaza o vizita in capitala Suediei la invitatia guvernului din aceasta tara. Vizita lui Dragnea la Stockholm nu este intamplatoare. Suedia este un exemplu de succes pentru toti liderii social-democrati care doresc sa creeze un stat al bunastarii generos cu cetatenii, dar care sa fie sprijinit si de o economie performanta. Reamintim ca programul de guvernare lansat de PSD isi propune sa consolideze clasa de mijloc, prin majorarea veniturilor populatiei si prin taieri de taxe si impozite. Acest model de dezvoltare a fost folosit si de statul suedez, cunoscut pentru nivelul de trai foarte ridicat si pentru acordarea de beneficii sociale extrem de generoase catre cetatenii sai.

Dincolo de interesele comune privind evolutiile europene, cei doi reprezentanti politici au un punct de vedere comun si in ceea ce priveste chestiunea imunitatii demnitarilor. Suedia este una dintre tarile in care politicienii nu se bucura de niciun fel de imunitate. Recent, Liviu Drganea, si-a reiterat pozitia ca va sprijini eliminarea completa a regimului de imunitati de care se bucura cei alesi in functii publice, fie ei parlamentari, ministri sau sefi de stat si de guvern.


2 comentarii to Liderul PSD Liviu Dragnea isi continua ofensiva de sarm din Europa. Urmatoare destinatie: Stockholm

 1. psd-ul este fruntea ???

  Trioul Dorobantu Valentin , Secara Vasile, Szentes Iosif si afacerile “in totalitate legale” de la CFR Calatori ?
  Prin anul 2013 actualul puscarias Fenechiu il numea pe actualul penal Dorobantu manager general la CFR Calatori Bucuresti si din acest moment incepe dezastrul pentru societate si angajatii acesteia !
  Schema falimentarii fortate a CFR Calatori, prin care cele mai bune rute aflate de ani de zile in portofoliul CFR Calatori au fost abandonate pentru a putea fi preluate din mers de catre unii operatori privati.
  Care au impuscat astfel doi iepuri dintr-o lovitura, pe langa cursele oricum extrem de profitabile, ei devenind automat si beneficiarii generoaselor subventii acordate de catre Ministerul Transporturilor pentru segmentul feroviar.
  Insa concomitent cu aplicarea acestei strategii, managerul Valentin Dorobantu nu s-a sfiit sa acorde si direct catre clientii politici sume uriase de bani din bugetul public.
  Record absolut Concurenta in domeniu este una acerba, din moment ce sifonarea banilor de la buget a ajuns in Romania zilelor noastre un adevarat sport national.
  Deocamdata se verifica un lot de 152 de contracte semnate de catre managerul CFR Calatori si prin care compania de stat s-a obligat la plati consistente aproape exclusiv pentru unul si acelasi beneficiar. Iar dintre cele 152 de contracte doar unul singur a fost acordat prin organizarea unei licitatii cum scrie la carte! Negociere fara publicare Valentin Dorobantu nu a avut nicio greata in a arunca zeci de milioane de euro mereu catre aceleasi firme de casa.
  Conform informatiilor intrate in posesia noastra, din cele 152 de contracte, unul singur a fost acordat prin organizarea unei licitatii cum scrie la carte!
  Negociere fara publicare Valentin Dorobantu nu a avut nicio greata in a arunca zeci de milioane de euro mereu catre aceleasi firme de casa.
  Alte 73 de contracte au fost acordate prin negociere cu publicare, in timp ce nu mai putin de 78 de contracte, in valoare de zeci de milioane de euro, au fost atribuite de catre Dorobantu prin negociere fara publicare, la care s-a participat aproape de fiecare data cate un singur ofertant. Unul si acelasi, bineinteles.
  Iar in ce priveste primele 49 de contracte acordate, au descoperit ca suma totala astfel unidirectionata de catre Valentin Dorobantu se ridica la peste 70 milioane de euro! In conditiile in care CFR Calatori a fost adusa in pragul falimentului, mii de salariati riscand concedierea. Din aceasta suma, peste 50 de milioane au fost alocati pentru reparatii, procurorii incercand acum sa afle daca acestea au si avut loc in realitate sau nu. Iar nu mai putin de 1,5 milioane euro au fost dati de Dorobantu pe… curatenie.
  A intrat cu bocancii in buget.
  Grav este si faptul ca multe dintre contractele suspecte nu au fost acordate pentru un singur an, ci pe cate patru ani, astfel ca bugetul companiei de stat va mai fi jumulit mult timp de acum inainte.
  Vom reveni cu amanunte incendiare atat despre firmele „norocoase” care au negociat direct cu Dorobantu, cat si cu exemple halucinante despre cum au fost cheltuiti banii publici.
  Este suficient sa amintim doar ca managerul CFR Calatori a cumparat direct de la firma Comixta din Sibiu bocanci de… 370.000 euro!
  Si toate cele de mai sus se intamplau in timp ce acelasi Dorobantu Valentin a suspendat contractul de munca al aproximativ 14 000 de angajati timp de 8 zile pentru fiecare dintre acestia, in anul 2013, motivand lipsa acuta de fonduri , in conditiile suplimentarii cu indarjire, dupa bunul sau plac , cu milioane de euro a contractelor de achizitii?

 2. Bordeci

  Liderul puscarias, tovarase National, liderul puscarias, nu altceva, iar voi, continuatori bezmetici ai spurcaciunilor din Romania Mare, ziarul porcesc al lui Vadim Tudor, va dovediti zilnic demni de mila. Pacat de poporul asta ca a creat asemenea specimene!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!