AcasăPoliticaLiderii UDMR au decis sa intre la guvernare. Vor doua ministere si...

Liderii UDMR au decis sa intre la guvernare. Vor doua ministere si un post de vicepremier

Kelemen Hunor

UDMR a hotarat, in cadrul intrunirii avute vineri, la Targu Mures, si in care a fost dezbatuta, printre altele, si varianta de a intra la guvernare, sa faca parte din viitorul Cabinet Ponta.

Kelemen Hunor

Conditia liderilor Uniunii ar fi aceea ca UDMR-ul sa primeasca doua portofolii guvernamentale – cel al Culturii si cel al Mediului, dar si un post de vicepremier, anunta Romania TV. Ministrul Culturii ar trebui sa ii revina si functia de viceprim-ministru.

Urmeaza ca decizia liderilor judeteni ai UDMR sa fie adoptata, sambata, in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali, inainte de a-i fi comunicata, oficial, primului-ministru, Victor Ponta. De altfel, seful Guvernului a anuntat, conform sursei citate, ca daca negocierile cu UDMR si cu grupul minioritatilor nationale decurg bine, va anunta, la Parlament componenta noului Cabinet luni dupa-amiaza.

Discutiile privind componenta noului Cabinet Ponta au loc la doar cateva zile dupa ce PNL a decis sa iasa de la guvernare, retragandu-si ministrii din Executiv, odata cu ruperea USL, alianta aflata la guvernare incepand cu 2012.

217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger