AcasăPoliticaLiberalii vor reluarea votului in cazul Oprea. Ce are de zis Dragnea!

Liberalii vor reluarea votului in cazul Oprea. Ce are de zis Dragnea!

In timp ce Oprea continua sa-si sustina nevinovatia, acuzand faptul ca s-a simtit „hartuit” si aducand in discutie varianta unei eventuale demisii, pe care spune ca o are in vedere, in ciuda faptului ca nu si-a pierdut imunitatea, liberalii vin cu o propunere adresata pesedistilor, cei care au majoritatea in Parlament.

Acuzand faptul ca senatorii social-democrati „au votat secret pentru a-l proteja pe Gabriel Oprea de ancheta” si clamand ca, in ciuda oricaror „intoxicari care afirma contrariul”, toti parlamentarii liberali din Camera Superioara care au fost prezenti la momentul votului s-aru declarat, in mod deschis, in favoarea continuarii anchetei, reprezentantii PNL cer, nici mai mult, nici mai putin, decat reluarea votului in cazul cererii formulate din directia DNA-ului pe numele fostului vicepremier.

„Solicitam presedintelui condamnat al PSD, Liviu Dragnea, care tot neaga evidenta votului masiv dat de PSD-ALDE-PRU pentru protejarea lui Gabriel Oprea, sa fie de acord cu aceasta propunere. In caz contrar, este dovada faptului ca Gabriel Oprea va fi candidat pe lista PSD pentru un nou mandat cu scopul de a-si mentine imunitatea”, transmit liberalii, intr-un comunicat.

„Un partid ipocrit!”

Replica liderului PSD nu s-a lasat prea mult asteptata. A venit in cursul acestei dupa-amiezi, in cadrul unei conferinte si a fost una categorica si exprimata in termeni pe masura: „Nu ma puneti sa raspund la ce vrea sa faca PNL, care este un partid ipocrit! Majoritatea voturilor din Senat au venit de acolo! (…) Una peste alta este ca de la toate partidele au votat”. In ciuda acestui aspect, social-democratii nu se vor opune ideii. „PSD-ul nu va avea niciun fel de ezitare”, a lamurit seful social-democratilor.

Ar mai fi de spus ca initiativa va fi inaintata in cursul primei zile a saptamanii viitoare, iar daca va fi sustinuta de partide, procedura ar putea fi reluata. Pana atunci, va reamintim faptul ca la inceputul saptamanii, la momentul votului dat in Senat, in cazul lui Oprea, au fost 73 de voturi impotriva cererii DNA de a incepe urmarirea pnala pe numele lui Oprea, in dosarul mortii tanarului politist Bogdan Gigina, in timp ce 45 au fost „pentru”, sase senatori antinandu-se de la a-si exprima optiunea.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger