AcasăPoliticaLiberalii sustin platforma lui Ciolos, dar amana mitingul de sambata

Liberalii sustin platforma lui Ciolos, dar amana mitingul de sambata

Alina Gorghiu

Reprezentantii PNL si sustinatorii lor nu se vor mai intalni in Capitala peste patru zile, cum planuisera initial. Chiar si asa, pana sa se definitiveze o noua data pentru intrunire, liberalii nu au pierdut ocazia sa anunte – cat se poate de clar, chiar-  ca sustin platforma lansata seara trecuta de catre actualul sef al Guvernului – pe care, se stie, sunt suficiente voci care considera ca ar fi varianta de premier sprijinit de PNL, dupa alegerile din decembrie.

Alina Gorghiu

„Platforma Romania 100 – principiile de la care porneste proiectul Dacian Ciolos sunt compatibile cu programul PNL”, a anuntat, intr-o prima faza, sefa unica a PNL-ului, pentur ca apoi aceeasi Gorghiu sa adauge ca principiile de guvernare prezentate in respectivul document „sunt suta la suta compatibile cu ale noastre; prioritatile premierului au un grad mare de convergenta cu cele enuntate in programul PNL”. Astfel ca, in perioada urmatoare, expertii liberalilor, din Comisiile de specialitate ale formatiunii, au de gand sa parcurga pasii care sa duca la „armonizarea programului pregatit de PNL cu materialul publicat de Dacian Ciolos”, din cate a dezvaluit liberala, urmand ca joi sa faca publice un prim set de concluzii.

Intre timp, manifestatia se amana

In alta ordine de idei, dupa ce in a doua parte a zilei precedente s-au contrat – de la nivelul conducerii, cu reprezentantii municipalitatii, in speta cu responsabilii primariei conduse de social-democrata Firea- acuzand faptul ca nu ar fi primit aviz pentru manfestarea de sambata, acum ca s-a aflat ca ar exista autorizatie pentru mitingul programat pentru finele acestei saptamani, liberalii au decis sa amane totul.

Cel mai probabil, data la care va avea loc aceasta manifestare, despre care Alina Gorghiu spunea, deunazi, ca miza „pe participarea bucurestenilor care sustin o guvernare reformista dupa 11 decembrie”, va fi undeva inceputul lunii viitoare. Ramane, insa, ca liberalii sa anunte exact o data pentru aceasta intrunire publica.

Va spuneam ca liberalii au avut o reactie vehementa intr-o prima faza, cand se anuntase ca primaria nu ar fi dat aviz acestei manifestatii, aspect pe care, ulterior, primarul l-a nevat. „In afara reflexelor totalitariste ale PSD, acest refuz mai arata si teama fata de fortele care isi doresc sa impinga Romania inainte: axa reformatoare Klaus Iohannnis-PNL-Dacian Ciolos. nota Gorghiu, pe Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger