AcasăPoliticaLiberalii suspecteaza conducerea de blat cu PSD

Liberalii suspecteaza conducerea de blat cu PSD

Cu exceptia sectorului 6, PNL Bucuresti si-a definitivat candidatii pentru primariile de sector. Deciziile luate la sectoarele 1 si trei au surprins neplacut pe multi dintre membrii celor doua filiale.

Liberalii din sectorul 3 susțin că desemnarea ”no-name”-ului Florin Ștefan Vasile este urmarea înțelegerii făcute pe sub masă de conducerea PNL cu pesedistul Robert Negoiță

Lista prezentata ieri de Catalin Predoiu este: Alexandru Nazare (sector 1), Dan Cristian Popescu (sector 2), Florin Stefan Vasile (sector 3), Razvan Sava (sector 4) si Ovidiu Raetchi (sector 5). In ceea ce priveste sectorul 6 (teren minat pentru liberali de prestatia jalnica a edilului PNL Rares Manescu), Predoiu a declarat ca mai este necesara efectuarea unei ”analize calitative” inainte de nominalizarea unui candidat. Daca multe dintre nume erau deja cunoscute, nominalizarea lui Alexandru Nazare si a lui Florin Stefan Vasile a zgariat urechile mai multor liberali.

Deși Diana Tușa era candidatul cel mai bine cotat în sondaje pentru Primăria Sectorului 1, liberalii au ales să meargă pe mâna lui Alexandru Nazare

Conform informatiilor din culise, varful de lance al PNL la localele din acest an, Ludovic Orban, a cerut ca la sectorul 1 sa fie desemnata Diana Tusa – cea mai bine cotata in sondajele de opinie. Fara succes insa, pe motiv de ”rezerva de crestere” a candidatilor masurati (rezerva care ar fi mai mare in cazul lui Nazare) si a criteriilor de integritate – Tusa a fost membru al altor partide. Probleme si mai mari sunt insa in sectorul 3, unde liberalii acuza deschis (chiar daca nu si public) ”blatul” convenit de conducerea centrala a PNL cu actualul primar pesedist, Robert Negoita.

Diana Tușa

”Cine a auzit de Florin Stefan Vasile? Si e mai bine ca nu a auzit, pentru ca altfel afla ca baiatul este din afara organizatiei noastre si ca in ultimii ani l-ar fi consiliat pe Piedone, la sectorul 4. Deci nicio legatura cu sectorul 3. Credeti ca va lupta cineva pentru el in campanie? Noi credem ca nu si mai credem ca a fost pus special ca nu cumva vreun candidat adevarat sa-i fi facut probleme lui Robert Negoita. Miroase a blat de la o posta”, reclama liberalii foc facuti pe liderii de la centru. Chiar daca trag la acelasi jug, armonia nu domneste nici la nivelul central al PNL. Unde Catalin Predoiu trage cea, chemand toate ”fortele centru-dreapta” (inclusiv pe Traian Basescu, nume exclus de Alina Gorghiu de pe lista posibililor parteneri ai PNL) la formarea unui front unit in fata dusmanului comun, PSD: ”Nu am exclus pe nimeni in demersul pe care mi l-am asumat din punct de vedere personal, ceea ce ma intereseaza este sa maximizez sansele bucurestenilor de a avea un alt primar si o alta administratie decat PSD (…) Practic, la aceste alegeri locale, in mod particular in Bucuresti ne aflam in situatia in care ne-am aflat in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, situatia in care cerem cetatenilor un vot util pentru a invinge PSD. Cred ca este o dovada de generozitate politica sa intinzi mana catre toate fortele de centru dreapta si sa discuti pentru a gasi cea mai buna solutie”. Spre deosebire de pragmaticul Predoiu, Ludovic Orban, trage insa hais, afirmand ca el personal nu face nicio negociere si va lupta pentru Primaria Capitalei doar in numele PNL. ”Eu sunt candidatul PNL si voi castiga Primaria Bucuresti in calitate de candidat al PNL. Nu sunt implicat in nicio negociere politica. Sigur ca mi-as dori ca orice locuitor al Bucurestiului care s-a saturat de administratia PSD sa ma sustina”, a raspuns Orban, pus sa spuna daca refuza sau nu sprijinul Miscarii Populare conduse de Basescu si a partidului Monicai Macovei, M10.

author avatar
Simona Badulescu
1.321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger