AcasăPoliticaLiberalii strica jucaria DGA, pregatita pentru PSD

Liberalii strica jucaria DGA, pregatita pentru PSD

Guvernul doreste ca ofiterii DGA sa-si poata largi „plaja” de clienti

Senatorii liberali au blocat, ieri, adoptarea ordonantei de urgenta care extinde atributiile DGA, un ”retevei” anticoruptie ramas la dispozitia ministrului PNL Radu Stroe.

Guvernul doreste ca ofiterii DGA sa-si poata largi „plaja” de clienti

Pe scurt, este vorba despre o ordonanta de urgenta care i-ar permite Directiei Generale Anticoruptie din cadrul Ministerului de Interne sa-i poata urmari si ancheta nu numai pe angajatii MI, ci si pe cei iesiti de sub jurisdictia lor atunci cand fostul MAI a fost divizat in doua: partea de Interne si cea de Administratie. Altfel spus, ofiterii DGA ar prelua, la centru si in teritoriu, rolul de politie judiciara pentru procurorii DNA, avand dreptul sa se ocupe inclusiv de politicieni. Odata prezentata ordonanta in Senat, Cristiana Anghel (PC) a cerut din start respingerea ei, pe motiv ca instituie ”un stat politienesc”. Parere impartasita si de Crin Antonescu, care a subliniat ”gravitatea” unei astfel de acuzatii si a cerut reprezentantilor Guvernului sa clarifice lucrurile. Cu senatorii PSD tragand hais si cei ai PNL cea, ordonanta nu a putut fi adoptata, soarta ei urmand sa fie discutata la nivelul USL.

DGA nu este pentru urmasii Bratienilor, ci pentru nepotii lui Iliescu

La prima vedere si tinand cont de obiceiurile dambovitene, liberalii ar fi trebuit sa fie incantati de ”jucarie” si sa voteze visand la ziua cand isi vor ancheta si ei adversarii. In realitate insa, DGA nu este ”amorsata” pentru ei, ci pentru viitorul ministru pesedist de Interne. Dovezi in acest sens stau zvonurile conform carora mandatul ministerial al lui Stroe sta sa expire si faptul ca ordonanta de urgenta prin care se extind atributiile DGA nu este opera ministrului in exercitiu, ci a Guvernului. Mai exact a premierului Victor Ponta, dupa cum insista voci bine informate. Asa stand lucrurile, reactia senatorilor liberali demonstreaza, o data, ca si-au dat seama cum stau lucrurile si, a doua oara, ca PNL se teme cu adevarat ca va fi debarcat de la guvernare.

author avatar
Simona Badulescu
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger