AcasăPoliticaLiberalii se razboiesc pe functia de premier

Liberalii se razboiesc pe functia de premier

Cand vine vorba de postul de prim-ministru, pedelistii vopsiti in penelisti nu au dubii, ci o singura certitudine: Catalin Predoiu. In schimb, vechii liberali sunt tentati sa apeleze la variante gen Alina Gorghiu sau chiar Ludovic Orban.

Catalin Predoiu se bucura in continuare de sustinerea fostilor pedelisti

Insistenta cu care pesedistii ii cer lui Catalin Predoiu sa se retraga din toate functiile politice le-a dat apa la moara si reprezentantilor vechiului PNL, determinandu-i chiar sa lanseze o provocare: Fete noi (din fostul PDL – n.r) sau Alina Gorghiu pentru postul de premier. Printre cei mai aprigi sustinatori ai alternativei Gorghiu se numara senatorul PNL Cristian Bodea, acesta mergand pe ideea ca nu poti sa construiesti un guvern nou cu figuri de care oamenii s-au plictisit deja. „Propunerea mea, cu Alina Gorghiu premier, nu e noua. Am spus-o si in ianuarie. Cand am spus si ca nu e voie sa facem viitorul guvern PNL cu cei ce au mai fost ministri. (…) Am mai nominalizat-o si atunci pe Alina, pentru ca, hai sa fim sinceri, Predoiu e si el un fost. Ca si MRU. Si pentru ca e in firea lucrurilor ca presedintele partidului sa fie premier. Cum de Vasile Blaga stiu sigur ca isi doreste sa fie numai presedinte al partidului, eu consider ca am facut o propunere echitabila”, a afirmat liberalul, mentionand ca scenariul se discuta de ceva vreme in PNL. Bineinteles ca varianta este analizata de partid. Suntem intr-un razboi politic si nu stam visatori sa vina <rusii> peste noi. Sunt doua alternative de lucru. Primo, coafura rezista, Predoiu merge mai departe.

Liberalii o baga la inaintare pe Alina Gorghiu

Secundo, Predoiu e agatat, trebuie gasit un inlocuitor serios si credibil. Am discutat intre noi varianta Alina si o consideram foarte potrivita”a conchis Bodea. Nu de aceeasi parere sunt insa si ex-pedelistii,  care nu vad alta solutie decat „coafura rezistenta” si Predoiu premier. Cel putin asta reiese din reactia Ralucai Turcan care insista sa-i faca galerie prim-vicepresedintelui PNL. „Eu nu am auzit sa existe nici cel mai mic semn de intrebare si domnul Catalin Predoiu merge inainte cu angajamentul asumat. Am definitivat un program de guvernare, un program sustenabil, un program profesionist, cu o echipa larga de oameni in spate si odata construita o noua majoritate parlamentarp, cred ca domnul Catalin Predoiu poate fi sustinut ca prim-ministru”, a pledat Turcan cauza  colegului ei.

[poll id=”977″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger