AcasăPoliticaLiberalii continua demersurile in vederea revenirii la alegerea primarilor din doua tururi

Liberalii continua demersurile in vederea revenirii la alegerea primarilor din doua tururi

Alina Gorghiu

Reprezentantii Partidului National Liberal nu renunta la ideea de a se reveni la vechea varianta de alegere a primarilor, respectiv la doua tururi de scrutin la locale.

Alina Gorghiu

Si chiar daca e tot mai putin timp pana la alegerile locale din acest an, de pe 5 iunie, liberalii nu renunta la a parcurge absolut toti pasii pe care i-ar putea face, in speranta ca isi vor indeplini acest deziderat. Cel putin asa reiese din mesajul postat in urma cu mai putin de o ora, pe contul sau oficial de pe o retea de socializare, de catre insasi co-presedinta PNL, Alina Gorghiu.

Care da de inteles ca liberalii au in plan ca, pe cat de curand posibil, sa se adreseze completului de magistrati ai Curtii Constitutionale, in vederea invocarii unei exceptii in privinta alegerii primarilor intr-un singur tur, asa cum prevede Legea electorala, in varianta modificata si aplicabila la tot mai apropiatele alegeri locale. Totul dupa ce au mai bifat un aspect procedural in aceasta privinta. „Vesti bune: Guvernul a raspuns astazi (marti-n.r.) la plangerea prealabila a PNL, astfel ca putem continua demersurile care deschid calea invocarii exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin”, noteaza Gorghiu, pe Facebook.

Totodata, liberala subliniaza si motivul pentru care liberalii ar insista pe revenirea la varianta alegerii primarilor din doua tururi -„Obiectivul: mai multa reprezentativitate a celor alesi, mai multa democratie”.

author avatar
Cristina Stefan
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger