Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Legea eliminarii a peste 100 de taxe trimisa la CCR

Legea eliminarii a peste 100 de taxe trimisa la CCR

Autor:

Ajuns la Cotroceni in vederea promulgarii, actul normativ ce prevede eliminarea unui numar de peste 100 de taxe va lua drumul Curtii Constitutionale, trimis fiind de catre primul om in stat.

 

klaus iohannis6 Legea eliminarii a peste 100 de taxe trimisa la CCR

UPDATE 16.20 – “Eu astazi am trimis acest proiect de lege la o verificare de constitutionalitate. (…) s-a lucrat pe repede inainte, din motive pe care personal nu le cunosc (…) pe o procedura foarte rapida, care nu a permis (…) sa se respecte anumite exigente ale procedurii (…) am cerut, in consecinta, o verificare de constitutionalitate”, a explicat Klaus Iohannis, in aceasta dupa-amiaza.

—–

Seful statului a trimis conducerii CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra legii initiate de catre liderul PSD, Liviu Dragnea, si adoptata de Parlament undeva la finele lunii octombrie, Klaus Iohannis solicitand, in cadrul scrisorii adresate lui Valer Dorneanu, presedintele Curtii, sa constatate “ca Legea privind eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative este neconstitutionala in integralitate”.

In sustinerea acestei concluzii, se fac o serie de exemplificari concrete. “Subliniem faptul ca eliminarea simultana a unui numar semnificativ de taxe implica o reducere importanta a veniturilor bugetare, in conditiile in care serviciile  publice pentru care acestea se achitau trebuie prestate in continuare. De altfel, asa cum arata si Curtea Constitutionala in Decizia nr. 141/1994, “o taxa are justificarea intr-o prestatie a unei autoritati publice”. Eliminand doar taxe, nu si serviciile prestate de autoritatile sau institutiile publice si pentru care se achitau respectivele taxe, legea determina suplimentarea indirecta a cheltuielilor aferente bugetelor publice”, se subliniaza in textul solicitarii adresate CCR.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!