AcasăPoliticaLegea Big Brother, contestata de sistem

Legea Big Brother, contestata de sistem

Indemnul facut de Victoria Nuland in sensul adoptarii rapide a legilor ”Big Brother” a avut succes la politicienii damboviteni, dar i-a lasat reci pe multi dintre oamenii cu atributii directe in asigurarea sigurantei nationale.

Presedintele CCR insista: legile ”Big Brother” trebuie sa respecte drepturile si libertatile fundamentale

Corigenti in general la materiile ”democratie” si ”stat de drept”, politicienii bastinasi s-au grabit sa ”faca frumos” ingurcitand pe nemestecate indicatia americanilor. ”Aceste legi sunt urgente si necesare pentru ca sistemul de siguranta nationala sa functioneze la parametrii cu care suntem obisnuiti”, a decretat pe loc Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor. Parerea nu este impartasita si de procurorul general Tiberiu Nitu. ”Accesul la astfel de date este de preferat sa fie posibil cu avizul judecatorului. Nu cred ca se pune problema unei nevoi, nevoia vine din garantarea dreptului la viata intima. Ingerinta in viata privata trebuie pusa sub control judecatoresc”, sustine Nitu. Presedintele CCR, Augustin Zegrean, nu este nici el de acord cu adoptarea legilor pe repede-inainte: ”Pe noi (membrii CCR – n.r.) ne intereseaza sa fie respectate drepturile si libertatile fundamentale. Daca legile acorda suficiente garantii pentru respectarea textelor din Constitutie care se refera la secretul corespondentei si dreptul la viata privata si asa mai departe, noi nu avem nimic impotriva sa faca ce vor ei, numai sa apere tara de terorism”.

Procurorul general nu este de acord cu scotocirea vietii private a cuiva fara aprobarea judecatorului

Bomboana pe coliva o pune un specialist in domeniu, fost sef al luptei antitero in cadrul SRI – Ion Stefanut. Care spune cu subiect si predicat ca antiterorismul mioritic se poate descurac bine mersi si fara legi suplimentare, mai ales unele care pot facilita abuzurile. ”In orice lege elaborata de o minte omeneasca veti gasi un sambure al unor viitoare abuzuri. Pe de alta parte nici nu poti incredinta unor calculatoare sarcina de a elabora legi, pentru ca maine calculatoarele ii vor trimite pe toti la executie ca fiind imperfecti, ineficienti. Stiu despre ce e vorba in temerile publicului. Cred ca aceste temeri sunt justificate. Plec de stravechiul adagiu: Puterea corupe, puterea absoluta corupe absolut”.

[poll id=”919″]

author avatar
Simona Badulescu
1.066 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger