Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Le-a cerut absolventilor INM sa reziste presiunilor din sfera politicului

Le-a cerut absolventilor INM sa reziste presiunilor din sfera politicului

Autor:

Vorbindu-le absolventilor Institutului National al Magistraturii (INM), Klaus Iohannis a gasit de cuviinta sa le dea si un sfat celor care au ales o cariera in domeniu.

 

ioh2 Le a cerut absolventilor INM sa reziste presiunilor din sfera politiculuiAducand in discutie, printre altele, ideea de impartialitate, de dar si de independenta a justitiei, presedintele a mentionat ca pot aparea cazuri in care politicienii sa incerce sa ia decizii ce pot afecta tocmai acest ultim aspect invocat.”Va incurajez sa nu faceti niciun pas inapoi de la misiunea dumneavoastra, oricat de greu poate sa fie in anumite situatii. Daca simtiti ca asupra dumneavoastra se fac presiuni, rezistati-le! Nu uitati ca un politician sau altul sunt vremelnici intr-o functie de decizie, pe cand legea si Constitutia sunt deasupra oricarui partizanat politic”, a tinut sa le transmita Iohannis celor prezenti la evenimentul de la Cotroceni, la care au asistat, printre altii, sefii CCR, Instantei Supreme si Parchetului General, CSM-ului si INM-ului.

Totodata, Iohannis a pus accent pe faptul ca judecatorii si procurorii sunt repere de moralitate in plan social. “Nu uitati niciun moment de cetatean!”, i-a mai sfatuit presedintele pe cei care au ales o cariera in magistratura.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!