AcasăPoliticaLaudele lui Iohannis pe tema MCV merg catre Guv. Ciolos: "aport decisiv...

Laudele lui Iohannis pe tema MCV merg catre Guv. Ciolos: „aport decisiv pentru acest raport favorabil”

O data ce s-au aflat concluziile raportului din cadrul mecanismului de Cooperare si Verificare – cunoscut pe scurt ca MCV- in ceea ce priveste Romania, si faptul ca, desi au fost remarcate progrese in domeniile aflate in atentia mai-marilor europeni, Romania inca nu scapa de acest timp de monitorizare, au aparut si reactii.

Printre ele, si din partea sefului statului. Despre care, direct din directia Cotrocenilor aflam ca „saluta faptul ca raportul recunoaste progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) cu privire la consolidarea sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei”.

Insa, de departe, principalul element care s-a dorit a fi remarcat in aceasta privinta este faptul ca presedintele considera ca un merit esential in privinta concluziilor favorabile pe care le contine acest document il are Cabinetul condus de predecesorul lui Grindeanu, in speta Dacian Ciolos. „Raportul confirma faptul ca Guvernul instalat in anul 2015 a contribuit major la indeplinirea obiectivelor MCV si a avut un aport decisiv pentru acest raport favorabil”, se mentioneaza cat se poate de limpede in comunicatul din partea Presedintiei.

Aducandu-se in discutie si cele 12 recomandari formulate de Comisia Europeana, in cadrul documentului facut public dupa aflarea concluziilor CE se noteaza si faptul ca Iohannis „atentioneaza asupra ingrijorarilor formulate in raport cu privire la faptul ca cele doua proiecte de Ordonanta de Urgenta puse in consultare publica de Guvern in ziua de 18 ianuarie a.c. ar putea afecta cadrul legal pentru combaterea coruptiei”.

133 afisari

1 COMENTARIU

  1. Perioada MCV este intre ani 2014-2016, deci nu Ciolos are vreun merit in acest sens pt. ca nu a avut nici o initiativa legilsativa pt. justitie singura minciuna a MJ Pruna la CEDO cu penitenciarele. Asa ca lasati manipulare cu guvernul meu ca tot la zero ajungeti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger