AcasăPoliticaKovesi contraataca: DNA a colaborat cu SRI, demnitarii cu infractorii

Kovesi contraataca: DNA a colaborat cu SRI, demnitarii cu infractorii

Actuala sefa a DNA pare sa stea si in gatul tehnocratilor, nu numai al politicienilor

Decizia CCR referitoare la interceptari nu va opri ofensiva declansata de DNA in potriva coruptiei. Iar cine crede altfel se inseala amarnic, avertizeaza sefa DNA.

Laura Codruta Kovesi anunta ca activitatea DNA va continua in ritm alert, in pofida problemelor ridicate de neconstitutionalitatea interceptarilor

Prezenta la televiziunea publica, Laura Codruta Kovesi a declarat ca nu exista dosar construit de DNA doar pe interceptari, ba mai mult, in majoritatea dosarelor (52% mai exact) ”nu s-au folosit masuri de supraveghere tehnica”. Asa stand lucrurile, decizia CCR nu va bloca activitatea Directiei Anticoruptie, ci doar a determinat ”schimbarea modalitatii de punere in aplicare a mandatelor de supraveghere tehnica”. ”Cel mai important este ca DNA sa-si continue activitatea. Sa nu uitam cat de grava este coruptia, care afecteaza cetatenii si care uneori ucide.Noi vom continua sa lucram, sa ne facem treaba, sa instrumentam dosare. Daca cineva crede ca va opri DNA, se insala amarnic”, a precizat Kovesi. ”DNA a colaborat cu o alta institutie a  statului, mai exact SRI, in timp ce alte persoane care au fost in functii publice sau care au condus institutii publice au colaborat cu infractorii”, a mai comentat sefa DNA, aruncand anatema asupra demnitarilor, care ce-i drept ar da acatiste in cazul blocarii activitatii DNA. In context, Kovesi s-a referit si la contestata monitorizare MCV, apreciind ca Romania ramane potcovita cu MCV-ul din cauza parlamentarilor care abuzeaza de imunitatea lor. ”Saptamana trecuta, cererea in cazul unui deputat a fost respinsa.

Dan Voiculescu profita de oportunitatea oferita de decizia CCR si cere eliminarea interceptarilor din dosarul Antena - RCS/RDS

In alte dosare, in cazul unor persoane s-a dispus arestul, altii nu au fost arestati pentru ca Parlamentul a respins. Comisia a monitorizat in mod permanent. Din aceasta perspectiva, e nerezolvata problema”, a comentat procurorul sef al DNA. Aceasta a tinut sa clarifice si problema dosarelor referitoare la retrocedarile ilegale – despre care unele voci spun ca ”au explodat din senin”. ”Fiind dosare la DNA si depasind un anumit termen de solutionare a trebuit sa dispunem masuri, sa se lucreze ritmic in aceste dosare. Acesta este motivul pentru care aceste dosare au inceput sa apara din 2014 si pana acum. Desi erau in DNA, nu se lucrase in ele”, a explicat Kovesi, precizand si ca, in prezent, sunt verificate ”alte 200 de despagubiri”.

Voiculescu vrea sa scape de interceptarile din dosarul Antena – RDS

Avocatii trustului Antena Group au cerut eliminarea interceptarilor si inregistrarilor ambientale facute de SRI din dosarul in care Dan Voiculescu si fiica sa, plus directorul Sorin Alexandrescu, sunt acuzati de santajarea companiei RCS & RDS. Avocatii in cauza au solicitat judecatorilor si sa ceara DNA sa precizeze care probe au fost realizate cu tehnica DNA si care au fost facute de SRI. Procurorul DNA si avocatii RCS/RDS au reactionat pe loc si au solicitat la randul lor respingerea cererii. Astfel de cereri pot fi facute doar in procedura de camera preliminara, etapa in care judecatorii decid daca probele din dosar sunt legale – a motivat reprezentantul DNA.

author avatar
Simona Badulescu
589 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger