AcasăPoliticaKlaus Iohannis, noi precizari pe tema desemnarii viitorului premier

Klaus Iohannis, noi precizari pe tema desemnarii viitorului premier

Necunoasterea? Sau memoria e cea care i-a jucat festa presedintelui Iohannis?

La final de Consiliu European, pe langa aspecte ce tin de discutiile purtate in decursul ultimelor doua zile, la Bruxelles, Klaus Iohannis a raspuns, vineri, unei intrebari ce tine de „testarea”, practic, a actualei majoritati parlamentare, in privinta  desemnarii unui nou prim-ministru.

Intrebat in acest sens, seful statului a dat de inteles ca exista o solutie foarte simpla. „O sa rezolv aceasta problema foarte repede – voi desemna o persoana si acea persoana va prezenta o lista de ministri si se va duce in fata Parlamentului. Acolo se voteaza”.

Mai mult, presedintele a subliniat ca „presedintele nu poate sa faca altceva decat sa asculte toate partile si sa traga propriile concluzii. Acelea, pe urma, se verifica, pe real, in Parlament„.

Va amintim ca pana luni, Coalitia PSD-ALDE este asteptata sa gaseasca o varianta de premier, cu care sa mearga la Cotroceni, la consultarile programate pe tema constituirii noului Executiv, pas necesar a fi facut dupa ce, recent, Cabinetul Grindeanu a fost demis prin motiune de cenzura.

foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
180 afisari

2 COMENTARII

  1. Este simplu,ca in spotul publicitar,mutalakul se va consulta cu slugile sale,una este santajabila penala,dupa care va numi un cantidat pentru fonctia de premier,iar parlamentul va vota in unanimitate guvernul propus de mutalak.Este posibil ca cantidatul sa fie chiar pontakul,inrudit genetic cu mutalakul,ambii penali si santajabili de mafia coloniala.In viitorul gubern ministrul al justitiei va fi coarduta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger