Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Klaus Iohannis intoarce din drum Legea statutului functionarilor publici

Klaus Iohannis intoarce din drum Legea statutului functionarilor publici

Autor:

Nemultumit de cateva aspecte ce tin de actul normativ menit a aduce modificari si completari  Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, primul om in stat i-a adresat lui Calin Popescu Tariceanu, in calitatea sa de presedinte al Senatului, o cerere de reexaminare a Legii.

 

klaus iohannis1 Klaus Iohannis intoarce din drum Legea statutului functionarilor publiciCererea trimisa in aceasta prima zi a saptamanii catre Parlament inbclude o serie de observatii, printre care si aceea ca “excluderea cu totul a functionarilor publici (inclusiv a inaltilor functionari publici) din sfera aplicarii masurii suspendarii raportului de serviciu in cazul trimiterii in judecata (mai cu seama pentru situatia savarsirii unor infractiuni care au legatura cu functia detinuta) genereaza multiple efecte negative. Pe de o parte, prin aceasta masura legislativa se creeaza, fara nicio justificare obiectiva, o situatie unica in ansamblul reglementarilor privind exercitarea functiei publice”, dar si ca “prin eliminarea acestei forme de protectie a institutiei publice se vulnerabilizeaza insasi autoritatea publica, iar norma preconizata pare a avea in vedere, mai degraba, protejarea functionarului public trimis in judecata aflat intr-o asemenea ipoteza, decat protejarea functiei publice, in general”.

E de mentionat faptul ca demersul legislativ in cauza vizeaza atat modificari ale atributiilor Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, cat si unele schimbari legislative cu privire la regimul juridic al functiei publice.


2 comentarii to Klaus Iohannis intoarce din drum Legea statutului functionarilor publici

  1. Razvan

    Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO!

    • Razvan

      Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email:razvanmanea27@gmail.com


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!