AcasăPoliticaJudecatorii au decis: dosarul "demisia in 5 minute", al fostului presedinte Basescu,...

Judecatorii au decis: dosarul „demisia in 5 minute”, al fostului presedinte Basescu, redeschis

Judecatoria Sectorului 5 a admis, in cursul zilei de vineri, solicitarea Parchetului General cu privire la redeschiderea dosarului inregistrat ca urmare a plangerii penale depuse de un craiovean, pe numele fostului sef al statului, in privinta unei declaratii a acestuia din urma.

Drept urmare, Judecatoria a confirmat, practic, redeschiderea urmaririi penale in cauza, cu privire la fapta reclamata de craiovean la adresa fostului presedinte Basescu. Ceea ce inseamna ca dosarul cunoscut in spatiul public drept „demisia in 5 minute” va fi redeschis. Decizia de astazi a instantei este una definitiva.

Declaratia in cauza a fost facuta de catre presedintele de la acea data, Traian Basescu, in contextul demersurilor in legatura cu suspendarea sa din functie. Nemultumit ca fostul sef al statului nu s-a tinut de cuvant, craioveanul l-a reclamat la Parchetul General. Cercetarea cauzei a fost suspendata, pentru ca la momentul respectiv Traian Basescu avea imunitate, fiind presedinte. Odata ce Basescu nu a mai ocupat prima functie in stat, Parchetul a cerut redeschiderea dosarului.

Reamintim ca, zilele trecute, la plecarea de la Judecatoria Sectorului 5, Traian Basescu preciza: Mi se reproseaza ca am facut declaratia politica legata de demisia in cinci minute, dar eu am revenit in aceeasi zi, anuntand ca nu mai demisionez”, amintind, totodata, ca atat legea suprema -Constitutia, cat si anumite decizii Curtii Constitutionale fac precizari esentiale in privinta libertatii unui presedinte de a face declaratii de natura politica, lasand sa se inteleaga ca poate oricand sa aduca aceste argumente la Parchet. “Parchetul General ar fi putut sa studieze si Constitutia si deciziile Curtii Constitutionale, n-au avut timp sa citeasca. Vom merge la Parchet cu Constitutia si cu deciziile CCR care dau deplina libertate presedintelui Romaniei, indiferent cine este el, la declaratii politice, la atitudini, la pozitii, la exprimarea unor puncte de vedere care vizeaza nu numai tara, ci si pe el insusi“, sustinea fostul sef al statului.

220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger