AcasăPoliticaJose Barroso ne vrea in Schengen

Jose Barroso ne vrea in Schengen

Jose Manuel Barroso pledeaza cauza Romaniei si Bulgariei

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sustine cauza Romaniei si Bulgariei, afirmand ca ambele state indeplinesc criteriile pentru aderarea la spatiul Schengen.

Jose Manuel Barroso pledeaza cauza Romaniei si Bulgariei

Romania si Bulgaria trebuie sa primeasca o sansa de aderare cat mai curand, a declarat presedintele Comisiei Europene, intr-un interviu acordat postului public de radio din Bulgaria. ”Bulgaria si Romania indeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen si cred ca va fi corect sa li se acorde o sansa cat mai curand”, a mai precizat Jose Manuel Barroso. In context, presedintele CE a reamintit ca libera circulatie a cetatenilor europeni este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene. ”Nu trebuie sa cream cetateni europeni de rangul intai si de rang secund. Comisia Europeana este de partea celor care doresc o Europa puternica, unita si deschisa; vom face totul pentru ca tarile membre sa nu aiba statute diferite. (…) Cred in unitatea Europei si cred ca suntem mai puternici cand suntem uniti”, a mai spus Barroso.

De altfel, nu este pentru prima oara cand oficialul european militeaza pentru aderarea Romaniei si Bulgariei, afirmand in repetate randuri ca ambele state ”sunt indreptatite” sa faca parte din spatiul Schengen.

author avatar
Victor Paun
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger