AcasăPoliticaJoi e zi de doliu in Romania, in memoria victimelor atacurilor de...

Joi e zi de doliu in Romania, in memoria victimelor atacurilor de la Bruxelles

In timp ce Belgia incearca sa isi revina din socul suferit ca urmare a atentatelor de marti dimineata, revendicate de autointitulata grupate terorista „Stat Islamic” si soldate cu zeci de morti si sute raniti, printre acestia din urma si patru romani, intreaga Europa isi manifesta solidaritatea cu poporul belgian.

Un semn in acest sens este trimis si de la Bucuresti, mai exact de la Palatul Victoria, unde, miercuri, in cadrul sedintei saptamanale de guvern, s-a deciz ca ziua de joi sa fie una de doliu, pe intreg teritoriul Romaniei.

Anuntul in acest sens a fost facut de catre purtatorul de cuvant al Executivului, la finele reuniunii Cabinetului Ciolos.  „In memoria victimelor atentatelor teroriste de la Bruxelles, Guvernul Romaniei a hotarat declararea zilei de 24 martie zi de doliu national pe terit Romaniei. Drapelele la institutiile oficiale vor fi coborate in berna (..) este un semn de omagiu si solidaritate (..) pentru locuitorii capitalei Europei”, a precizat Dan Suciu.

De altfel, inca de marti s-a anuntat ca in Belgia vor fi trei zile de doliu, in semn de omagiu adus celor care au pierit in atentatele care au insangerat Bruxelles-ul. Va reamintim ca date recente, facute publice de presa internationala, care citeaza oficiali locali, indica faptul ca 31 de oameni nevinovati au platit cu viata faptul ca s-au aflat in zona aeroportului din Bruxelles, unde s-au produs doua deflagratii, dar si la o statie de metoru din zona in care se afla amplasate sediile mai multor institutii europene din capitala belgiana. Atacurile au fost condamnate atta la nivel european, cat si din directia Casei Albe.

sursa foto: informatia-zilei.ro

author avatar
Cristina Stefan
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger