AcasăPoliticaISIL anunta uciderea unui japonez. MAE condamna executarea cetateanului nipon

ISIL anunta uciderea unui japonez. MAE condamna executarea cetateanului nipon

(foto: wikipedia)

Anuntul prin care membrii gruparii teroriste Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL) au sadit groaza in sufletul apropiatilor cetateanului japonez despre care se presupune ca ar fi fost executat a fost condamnat de catre liderii politici ai lumii.

(foto: wikipedia)

Dupa ce Obama insusi si-a declarat solidaritatea cu natiunea nipona, transmitand, totodata, regretul fata de vestea care face, de ore bune, inconjurul lumii, anuntul privind uciderea prin decapitare a japonezului a fost condamnat si la Bucuresti, de catre seful Diplomatiei romane.

Prin intermediul unui mesaj public, transmis duminica, seful Ministerului de Externe (MAE) „condamna ferm” executarea niponului, si reafirma, totodata, ca Romania face front comun cu intreaga comunitate internationala in lupta pentru combaterea terorismului international. „Daca acest anunt se confirma, ne aflam in fata unui nou act de o cruzime extrema. Suntem solidari cu poporul si autoritatile nipone in aceste momente dificile”, se arata in comunicatul MAE.

Unul dintre cei doi cetateni japonezi, ostatici ai ISIL, pentru care jihadistii cerusera, marti, o rascumparare de 200 de milioane de dolari, ar fi fost executat de catre teroristi, lucru anuntat de catre celalalt nipon ramas in captivitate, prin intermediul unei inregistrari.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger