Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Iordache: Legile se fac in Parlament si se aplica de judecatori si procurori

Iordache: Legile se fac in Parlament si se aplica de judecatori si procurori

Autor:

Cand a reusit, pana la urma, sa-si gaseasca o sala de la Parlament in care protestatarii de la USR sa nu-i obstructioneze discursul, ministrul Iordache a facut precizarile pe care le-a considerat necesare, in privinta OUG pe Coduri, dar si in privinta proiectului de lege privind gratierea. “Legile se fac in Parlament si se aplica de judecatori si procurori”, a afirmat Iordache, subliniind ca alesii neamului au “ultimul cuvant”.

 

14520365 1171718069533132 6224626910389399662 n iordache 720x478 Iordache: Legile se fac in Parlament si se aplica de judecatori si procuroriReluand ideea exprimata inca de zilele trecute, cum ca modificarile Codurilor “nu vizeaza oameni politici” si ca proiectul gratierii “nu vizeaza nici criminali, nici violatori, nici cei care au facut fapte grave, nici corupti”, social-democratul a subliniat ca s-a “tinut cont de toate observatiile pe care le-am primit” in privinta acestor proiecte, dar si invocand aglomeratia din penitenciare si prioritarea prejudiciilor din dosare.

“Legile se fac si se adopta de catre Parlament. Organele judiciare, judecatorii sunt cei care trebuie sa aplice legea. De aceea, am avem nevoie de o lege clara, concisa si care sa poata sa fie aplicata usor, fara sa avem distorsiuni”, a tinut sa mentioneze ministrul Justitiei, care a adaugat ca “prin aceaste masuri de politica penala am urmarit asigurarea unui echilibru intre puterile statului”, in conformitate cu prevederile Constitutiei.

Totodata, ministrul Iordache a admis dreptul constitutional al oamenilor de a protesta, cu toate acestea a dorit “sa transmita un semnal la calm”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!