Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Iordache anunta ca MJ a elaborat doua acte normative: Romania trebuie sa dea o Lege a gratierii

Iordache anunta ca MJ a elaborat doua acte normative: Romania trebuie sa dea o Lege a gratierii

Autor:

La finele sedintei de Guvern prezidate de catre seful statului, ministrul Justitiei a iesit, alaturi de premierul in exercitiu, la declaratii.

 

ministru2 Iordache anunta ca MJ a elaborat doua acte normative: Romania trebuie sa dea o Lege a gratieriiIar printre principalele aspecte pe care le-a facut publice s-a numarat acela ca “Ministerul Justitiei a elaborat doua acte normative care sunt in dezbatere publica”, care au fost finalizate in decursul serii de marti si despre care Florin Iordache a mentionat ca au fost trimise deja spre consultare Consiliului Superior al Magistraturii, dar si celorlalti factori decidenti, si ca, in decursul zilei de miercuri vor fi postate pe site-ul MJ.

Unul dintre aceste acte normative – asumate de Ministerul Justitiei (MJ) – vizeaza gratierea, nu si amnistia, insa, din cate a subliniat ministrul, se exclude gratierea in cazul unor fapte de coruptie, a unor fapte grave si ca se presupune recuperarea prejudiciului. Celalalt act normativ are in vedere ca “anumite fapte sa fie mai bine precizate”, in raport cu hotararile Curtii Constitutionale.

“Pozitia Ministerului Justitiei este ca Romania trebuie sa dea o Lege a gratierii”, de care ar putea beneficia aproximativ 2.500 de persoane, exceptand faptele grave, a conchis ministrul. Declaratii pe acest subiect facuse Iordache si deunazi, cand aducea in discutie aglomeratia din penitenciarele autohtone (DETALII AICI).

sursa foto: captura youtube


1 Comentariu la Iordache anunta ca MJ a elaborat doua acte normative: Romania trebuie sa dea o Lege a gratierii

  1. ZORO

    “Conform art. 73 alin. 3 din Constitutia Romaniei, gratierea colectiva se dispune prin LEGE organica. In acest domeniu nu pot fi adoptate nici ordonante de catre Guvern, potrivit art. 115 Constitutie. Legea 546/2002 arata ca numai Ministerul Justitiei poate initia o LEGE de gratiere”.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!