AcasăPoliticaIon Iliescu nu mai face parte din BPN-ul social-democratilor. Dragnea explica motivul

Ion Iliescu nu mai face parte din BPN-ul social-democratilor. Dragnea explica motivul

Ion Iliescu

Presedintele onorific al Partidului Social Democrat nu va mai face parte din Biroul Permanent National.

Ion Iliescu

Decizia, confirmata luni, la finele primei reuniuni a acestei structuri, dupa definitivarea noii formule in randul conducerii pesediste, a si fost explicata de catre Liviu Dragnea, social-democratul validat, deunazi, pe fotoliul destinat primului om in ierarhia principalei formatiuni din arcul guvernamental.

Liderul PSD lasa sa se inteleaga ca demersul nu trebuie vazut ca pe o inlaturarea a fostului presedinte din randul BPN-ului si sustine ca, in calitatea sa de lider onorific, Ion Iliescu poate participa, oricand isi doreste, la orice sedinta a social-democratilor, indiferent de ce for de conducere e vorba. „Era o greseala sa-l mentinem pe domnul Iliescu in BPN. Presedintele de onoare nu poate sta intr-o structura executiva, presedintele de onoare este un om care a fondat partidul, care primeste respectul partidului, dar care nu participa efectiv la structurile executive”, a lamurit Dragnea, citat de romaniatv.net.

Va reamintim ca, pe langa presedintele plin si cel executiv, din structura Biroului Permanent National al PSD fac parte, mai nou, doar 14 vicepresedinti – 10 barbati si 4 femei, restrangerea structurii BPN-ului fiind votata la recentul Congres.

422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger