AcasăPoliticaIohannis vrea un guvern nou

Iohannis vrea un guvern nou

Klaus Iohannis vrea sa ”improspateze” si Palatul Victoria

In timp ce liberalii jura ca sunt preocupati de restructurarea noului PNL, nu de preluarea puterii, presedintele Klaus Iohannis spune pe sleau ca vrea un alt guvern.

Klaus Iohannis vrea sa ”improspateze” si Palatul Victoria

” In economia romaneasca e nevoie de reguli mai putine si mai simple. Avem nenumarate reguli care se schimba incontinuu si asta ii descurajeaza pe investitori. Avem nevoie de un Guvern suficient de puternic si cu o viziune economica pe termen lung, care sa schimbe lucrurile. Ne trebuie un Guvern care sa vina cu un nou mod de abordare si care sa aiba curajul de a pastra un set de reguli economice atata timp cat este necesar”, a declarat Klaus Iohannis intr-un interviu recent dat cotidianului New York Times. Iar ca sa afle si romanii pastoriti de el ce gandeste presedintele, Iohannis a postat textul de mai sus pe contul sau de Facebook. Fara a avea nevoie de vreo analiza semantica, textul reflecta clar intentia lui Klaus Iohannis de a ”coabita” cu un alt guvern. Si asta cat mai repede, se subintelege, nu de alta, dar ca sa evitam descurajarea investitorilor si pe viitor. Interesant este ca, in timp ce presedintele spune ca Executivul Ponta si-a mancat malaiul si si-a trait traiul, liberalii se ifosesc afirmand ca lor nu prea le-ar trebui guvernarea, chiar daca nu mai prididesc criticandu-l pe actualul premier pesedist. ”Acum trebuie sa ne consolidam partidul”, invoca, public, liberalii de rit nou. In realitate, liberalii ezita sa dea buzna peste Ponta, in Palatul Victoria, pentru ca nici nu si-au asigurat sprijinul parlamentar necesar si nici nu au cazut la pace pe impartirea functiilor guvernamentale intre fostii pedelisti si penelisti. In plus, pe multi dintre actualii liberali ii bate gandul ca ei vor fi doar cu carca in viitoarea guvernare, ”prajiturile” ministeriale urmand sa le pape persoane alese nu de ei, ci de presedintele Iohannis.

Finala Iohannis – ANI, scor 1 – 0

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ieri, recursul Agentiei Nationale de Integritate, absolvindu-l astfel pe actualul presedinte de acuzatia de incompatibilitate. Decizia inchide definitiv povestea inceputa in aprilie 2013, atunci cand ANI l-a acuzat pe Klaus Iohannis de incompatibilitate pe motiv ca detinea simultan functia de primar al Sibiului si aceea de reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA. Cinci luni mai tarziu (in septembrie 2013), Curtea de Apel Alba Iulia ii dadea dreptate lui Iohannis, anuland raportul prin care ANI constata incompatibilitatea acestuia. Verdict ramas definitiv, conform deciziei luate ieri de judecatorii de la instanta suprema.

author avatar
Simona Badulescu
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger