AcasăPoliticaIohannis vrea ca bugetul pe 2016 sa nu fie rezultatul unor "calcule...

Iohannis vrea ca bugetul pe 2016 sa nu fie rezultatul unor „calcule electoraliste”

In ajunul discutiilor pe care le va avea, marti, cu delegatia FMI, Klaus Iohannis a anuntat ca ar vrea sa nu existe vreo urma de „calcule electoraliste” in bugetul pe anul viitor. Replica premierului nu s-a lasat prea mult asteptata.

„Imi doresc ca el sa fie rezultatul unei viziuni, al asumarii unor obiective in interesul intregii societati si al respectarii angajamentelor luate de intreaga clasa politica, nu al unor calcule electoraliste sau interese partizane”, preciza, seara trecuta, seful statului, in cadrul unui eveniment desfasurat la Biblioteca Central Universitara, din Capitala.

Mai mult, Iohannis a atras atentia asupra faptului ca, „practica directionarii de resurse de la bugetul statului pentru a influenta procesul electoral nu are ce cauta intr-o democratie puternica”.

Raspunsul lui Ponta

Odata ce a aflat ce a declarat primul om in stat, seful Executivului a oferit o replica in care a laudat, dupa cum era de asteptat, activitatea Cabinetului in fruntea caruia se afla. „In 2016 vom facem bugetul bine, respectand viziunea ‪‎USL. Sunt convins ca toata lumea doreste sa mentinem cresterea economica din ultimii ani”, a notat Ponta, marti dimineata, intr-un mesaj pe o retea de socializare.

Nu in ultimul rand, intr-o nota mai mult sau mai putin ironica, premierul a tinut sa aduca in discutie si faptul ca insusi seful statului ar lauda, in vizitele sale din afara granitelor, activitatea Executivului condus de Ponta. „Chiar si domnul Iohannis lauda activitatea guvernului – in strainatate spune mereu ca ‪Romania este o economie foarte puternica, iar asta ne-a permis sa luam si masuri sociale”, a incheiat Ponta scurtul mesaj lamuritor de pe Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger