AcasăPoliticaIohannis vrea ca agricultura autohtona sa nu mai fie "un domeniu al...

Iohannis vrea ca agricultura autohtona sa nu mai fie „un domeniu al paradoxurilor, ci unul al performantei”

De la Romexpo, in prezenta ministrului Constantin, dar si a unor inalti diplomati straini, seful statului a facut referire, miercuri dimineata, la o serie de constatari in privinta agriculturii autohtone.

Momentul nu a fost intamplator ales, avand in vedere faptul ca presedintele a deschis cea de-a XX-a editie a Targului International Indagra. „Avem un potential agricol imens, dar importam o proportie considerabila din produsele agricole si alimentare”, a remarcat Iohannis, oferind drept exemplu in sustinerea afirmatiei sale faptul ca, desi „avem cele mai bune mere din lume”, peste 80% dintre cele pe care le consuma romanii sunt din import. „Avem oameni harnici, cu initiativa, dar ne lipseste infrastructura”, a mai declarat liderul de la Cotroceni, adaugand ca, desi se lucreaza la refacerea sistemului de irigatii, mai sunt inca multe de facut, in asa fel incat sa se ajunga la performanta in acest domeniu.

„Imi doresc ca agricultura romaneasca sa nu mai fie un domeniu al paradoxurilor, ci unul al performantei. Cred ca este momentul sa depasim o data pentru totdeauna aceasta faza si sa transformam agricultura romaneasca intr-una realmente competitiva, care nu depinde nici de vreme, nici de alte circumstante si in care investim”, a sustinut Iohannis, atragand atentia ca nu e nevoie doar de investitii la nivel financiar, ci si la nivel de actiuni coerente.

Abia dupa ce se vor face eforturi reale de modernizare a structurii rurale, dar si a tehnologiei de productie si transport, pe scurt, de „conectarea agricultorilor cu piata”, s-ar putea constata progrese reale in aceasta arie, a dat de inteles inaltul oficial. „Atunci cand exploatatia agricola va inceta sa mai reprezinte doar un mijloc de subzistenta vom putea vorbi de un progres real in mediul rural”, a conchis Klaus Iohannis.

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger