AcasăPoliticaIohannis viziteaza arhivele CNSAS: Dosarele intocmite de politia politica inchid in paginile...

Iohannis viziteaza arhivele CNSAS: Dosarele intocmite de politia politica inchid in paginile lor vieti de oameni nevinovati

Seful statului isi va incepe saptamana vizitand ahivele pastrate de catre reprezentantii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) la Popesti-Leordeni.

Luni dimineata, Klaus Iohannis se va afla in Ilfov, pentru a vedea cu ochii sai depozitele de arhiva ale institutiei care se ocupa cu studierea dosarelor intocmite de catre membrii fostei Securitati, in perioada comunista. „Arhivele fostei Securitati reprezinta o parte din istoria poporului nostru. Dosarele intocmite de politia politica inchid in paginile lor nenumarate vieti de oameni nevinovati”, arata Iohannis, intr-un mesaj postat, duminica dupa-amiaza, pe contul sau de Facebook, in avanpremiera vizitei sale la Popesti Leordeni.

Presedintele a amintit si faptul ca Romania are o arhiva importanta, ca volum de dosare continute, din perioada comunista. „CNSAS detine, dupa Germania si Polonia, a treia arhiva ca marime, preluata de la fostele servicii secrete comuniste. In aceste dosare se afla memoria comunismului si nu avem dreptul s-o trecem sub tacere”, afirma seful statului in acelasi mesaj.

Nu in ultimul rand, presedintele a aminitit despre intitiativa construirii unui Muzeu al Comunismului, initiativa despre care a amintit la finele anului trecut, cand a fost prezent, la Timisoara, la evenimentele de marcare a unui sfert de secol de la izbucnirea Revolutiei din decembrie ’89.  „In calitate de presedinte al Romaniei, voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu, pentru ca presedintele trebuie sa vegheze la cultivarea si protejarea memoriei natiunii sale”, declara, la acea vreme, Klaus Iohannis, noul lider de la Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger