AcasăPoliticaIohannis si Ponta urmeaza sa se intalneasca, in a doua parte a...

Iohannis si Ponta urmeaza sa se intalneasca, in a doua parte a zilei, la Cotroceni

Victor Ponta vrea sa-l tina pe Klaus Iohannis la sol

Dupa ce, in ultima vreme, au lansat sageti acide unul la adresa celuilalt, prin intermediul presei, Klaus Iohannis si Victor Ponta urmeaza sa se vada, marti, la fata si sa discute dincolo de obiectivele camerelor de luat vederi.

Asadar, in contextul in care, in ultimele zeci de ore, au fost consemnate, in spatiul public, mai multe schimburi taioase de replici intre reprezentantii celor doua Palate, pe subiecte de tin de intrevederea avuta de Ponta, in week-end, la Sofia, cu omologii sai bulgar si sarb, pe tema crizei refugiatilor, si a ipotezei inchiderii granitelor, in cazul unui eventual val de migranti, dar si a accidentului in urma caruia a murit un politist aflat in timpul serviciului si care facea parte din coloana oficiala a vicepremierului, presedintele si primul-ministru urmeaza sa aiba, marti, o intrevedere face to face.

Intalnirea dintre presedinte si primul-ministru ar urma sa aiba loc dupa-amiaza, dupa incheierea sedintei Executivului, programata sa debuteze la ora 12. Momentan, ora la care ar trebui sa inceapa intrevederea dintre sefii de la Cotroceni si, respectiv, Palatul Victoria nu a fost anuntata oficial.

De altfel, inca de seara precedenta seful statului anuntase ca l-a sunat pe primul-ministru pentur a-l invita la discutii, la sediul Presedintiei. „Am vorbit la telefon si l-am invitat pentru maine (marti-n.r) la o discutie”, a explicat Iohannis, subliniind ca va avea grija ca aceasta comunicare dintre cele doua Palate „sa functioneze si in continuare, chiar daca unii, din cand in cand, confunda sediul propriu cu locuri precum gara sau altele, unde se foloseste si un limbaj colocvial”.

Ulterior, premierul s-a declarant, la randul sau, dispus sa colaboreze institutional cu primul om in stat. „Voi merge la discutii si ii voi arata respectul pe care mi-l arata si el mie”, a notat primul-ministru, marti dimineata, pe contul sau oficial de Facebook.

Intrevederea de la Cotroceni va avea loc, asadar, dupa ce seful Guvernului afirmase, deunazi, despre presedinte ca merge la Bruxelles „ca surda la hora” si ca tace si la reuniunea liderilor europeni, dar si cand revine in tara de la aceste intrevederi, ca replica la faptul ca Iohannis spusese ca liderul Guvernului a mers la Sofia ca intr-o vacanta, in week-end, dar si dupa ce, seara trecuta, liderul de la Cotroceni a declarat ca ii pare ca Ponta este, in ultima vreme, foarte „belicos”.

foto: b1.ro

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger