AcasăPoliticaIohannis si Ponta, la ceremonia de investire a noului sef al Statului...

Iohannis si Ponta, la ceremonia de investire a noului sef al Statului Major General

Seful statului, primul-ministru, precum si vicepremierul Oprea, dar si ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, au asistat, marti la amiaza, la sediul MApN, la ceremonia de predare-primire a functiei de sef al Statului Major General (SMG).

Generalul-locotenent cu trei stele Nicolae-Ionel Ciuca a devenit, oficial, conducator al SMG, succedandu-i in aceasta inalta functie generalului Stefan Danila. La ceremonia care a inceput la ora 14, in Aula Ministerului Apararii, au fost prezenti si presedintele Iohannis, seful Guvernului, Victor Ponta, precum si ministrul de Interne, vicepremierul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, toti trei sustinand discursuri in cadrul ceremoniei.

Incepand prin a-l felicita pe Danila, pentru modul in care a condus SMG-ul, in timpul mandatului sau, noul lider de la Cotroceni i s-a adresat urmasului celui dintai, in fruntea Statului Major General, urandu-i succes. „Siguranta militarilor din teatrele de operatii trebuie sa fie o preocupare permanenta atat pentru dumneavoastra, cat si pentru conducerea politica a ministerului”, i-a transmis Iohannis generalului-locotenent Ciuca.

La randul sau, premierul Ponta i-a transmis un mesaj fostului sef al Statului Major General, multumindu-i pentru colaborarea la nivel institutional. „Ma alatur multumirilor presedintelui Romaniei pentru domnul general Danila, sa-i spun ca am colaborat bine in acesti ani si sper ca ne-am legat numele impreuna, alaturi de altii, de un proiect atat de mult dorit, cel al achizitionarii avioanelor multirol”. Nu in ultimul rand, seful Guvernului i s-a adresat si generalului-locotenent Ciuca. „Vreau sa-i urez mult succes domnului general Ciuca (…) si prin persoana domniei sale sa apreciez faptul ca militarii romani, cei care isi fac datoria atat in teatrele de operatiuni, cat si aici in tara, sunt recompensati si sunt insarcinati cu cele mai inalte functii si cele mai inalte responsabilitati”, a incheiat premierul.

sursa foto: mapn.ro

 

489 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger