AcasăPoliticaIohannis si Ciolos, la parada militara de 1 decembrie. Mii de romani...

Iohannis si Ciolos, la parada militara de 1 decembrie. Mii de romani urmaresc defilarea, in Piata Constitutiei

Sub privirile sefului statului, ale premierului, ale altor inalti demnitari ai statului, dar si ai bucurestenilor veniti cu miile sa asiste la parada, militarii si specialistii din Ministerele Apararii, de Interne, dar si ale Serviciilor au pornit, la ora 11, cum era anuntat, defilarea de 1 decembrie.

(foto: Anca Ciornei/Facebook- MApN)

UPDATE: Spactaculoasa parada militara de Ziua Nationala a Romaniei s-a incheiat la ora 12.15. –

Pe o vreme foarte frumoasa, cu un soare prietenos pe cer si dupa multe repetitii, care sa le asigure o prezenta cat mai aproape de perfectiune la momentul mult-asteptat de bucurestenii de toate varstele, cei peste doua mii de militari si specialisti au pornit, in pas de defilare sau la bordul autovehiculelor cu specific militar si de aparare prezente, marti, la traditionala parada militara de Ziua Nationala.

Imagini LIVE oferite de Ministerul Apararii: [youtube]JSjhmCarC1A[/youtube]

(foto: Anca Ciornei/Facebook- MApN)

Dupa ce Garda de Onoare i-a prezentat sefului statului onorul, s-a trecut la intonarea imnului, au fost trase, simbolic, 21 de salve de tun, pentru ca apoi detasamentele si tehnica de parada sa porneasca defilarea. S-a intamplat in jurul orei 11.10. In tot acest timp, cerul a inceput sa fie survolat de avioane militare.

Peste 2.600 de militari si specialisti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti participa, marti, la evenimentul din Piata Constitutiei, dupa cum reiese din datele facute publice, inca de zilele trecute, de catre Ministerul de Interne.

E important de mentionat, insa, si faptul ca alaturi de militarii romani vor participa la parada de Ziua Nationala si detasamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, SUA si Turcia.

Va amintim ca traditionala parada militara de 1 decembrie are loc, pentru al doilea an consecutiv, in Piata Constitutiei, si nu pe Bulevardul Kiseleff, ca urma a faptului ca Arcul de Triumf e in reconsolidare.

author avatar
Cristina Stefan
340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger