AcasăPoliticaIohannis se face pres in fata diaspora

Iohannis se face pres in fata diaspora

Klaus Iohannis gafeaza din nou: ii pune pe romanii din diaspora mai presus decat pe cei din tara POLITIC

”Julit” pe Facebook dupa gafa legata de scandalul izbucnit intre ANAF si Antena 3, Klaus Iohannis pune diaspora pe lista ”prioritatilor nationale”.

Klaus Iohannis gafeaza din nou: ii pune pe romanii din diaspora mai presus decat pe cei din tara POLITIC

”Romanii din afara granitelor sunt nu doar ambasadorii sufletului romanesc si purtatorii de mesaj ai culturii si obiceiurilor noastre. Ei sunt vectori de dezvoltare si modernizare pentru tara. O Romanie puternica se cladeste prin oameni capabili sa genereze prosperitate si nu putem ignora jumatate din Romania activa, care munceste peste hotare. Vreau ca astazi sa punem o piatra de temelie la crearea unui nou cadru, in care atentia fata de diaspora sa devina o prioritate nationala. Acesta va trebui transpus in politici publice, programe si proiecte”, si-a postat Iohannis, ieri, noul crez pe Facebook. Fara nicio discutie, nu poate fi pus sub semnul indoielii semnificativul aport economic adus de romanii din diaspora, care trimit/cheltuie o multime de bani in tara. De aici insa la a declara ”prioritate nationala” interesul acordat diaspora este cale lunga, mai ales in conditiile in care romanii din tara se imbolnavesc si chiar mor in spitale prost echipate si infectate cu tot felul de virusi si microbi, drumurile se zdrentuiesc sau se surpa sub noi, trenurile merg cu cativa kilometri la ora ca sa nu zboare de pe sinele care bat sau depasesc veacul, scolile produc pe banda rulanta sfertodocti si plagiatori, iar fiscalitatea exagerata ucide din fasa clasa mijlocie. Realitati care par a fi bine cunoscute si de premierul Ciolos care, fara a nega aportul economic semnificativ (”Romanii din afara tarii trimit acasa in jur de 1,5 miliarde de euro pe an, insa potentialul economic si investitional al diasporei poate fi cifrat la zeci de miliarde de euro”), spune ca slaba ”calitate a serviciilor sociale” romanesti este cea care ii face pe romanii din diaspora sa stea departe de tara. Cei de peste granite asteapta o reforma a statului (pentru a se reintoarce in tara – n.r.), spune Dacian Ciolos, afirmatie care confirma varianta conform careia problemele romanilor din diaspora se vor rezolva doar atunci cand se va imbunatatii traiul romanilor din tara – aviz presedintelui Klaus Iohannis.

Judecatorii il taxeaza

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a luat foc dupa ce Klaus Iohannis a anuntat public ca are de gand sa se ”implice activ” in alegerea noilor membri ai CSM: ”Ca presedinte, nu voi fi un simplu spectator in acest proces si nu ma voi limita la un rol formal la aceste alegeri pentru viitorul CSM”. ”O eventuala imixtiune a Presedintelui, care alaturi de Premier e parte a puterii Executive, in chestiuni ce tin de functionarea puterii Judecatoresti, cum ar fi alegerile pentru CSM, ar incalca principiul separatiei puterilor in stat si ar submina statul de drept si democratia constitutionala (…) Presedintele trebuie sa respecte independenta justitiei, fara a interveni in atributiile CSM de garantare a independentei justitiei. Consideram important de subliniat faptul ca Presedintele Romaniei nu are nicio atributie constitutionala in procesul electiv privind membrii CSM”, a ripostat, ieri, UNJR.

author avatar
Simona Badulescu
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger