AcasăPoliticaIohannis se declara impotriva eutanasierii masive a cainilor comunitari: "E de-a dreptul...

Iohannis se declara impotriva eutanasierii masive a cainilor comunitari: „E de-a dreptul barbara”

Prim-vicepresedintele PNL si totodata edilul Sibiului, Klaus Iohannis, e impotriva eutanasierii masive a cainilor comunitari. In opinia sa, o astfel de metoda s-ar putea aplica doar in cazul maidanezilor bolnavi, insa ca o solutie generala s-ar transforma intr-o „barbarie”.

Considerand ca exista, totusi, anumite cazuri in care eutanasierea cainilor fara stapani s-ar impune, primarul sibian a declarat, joi seara, intr-o conferinta de presa, ca nu e deloc de acord cu aplicarea unei astfel de masuri de ordin general. „Nu sunt nicidecum de acord cu eutanasierea masiva a cainilor comunitari. Eutanasierea este o solutie pentru cainii bolnavi, cu malformatii, probabil, si aici cred ca ar trebui studiata putin o modificare de lege, in cazul cainilor agresivi fiindca exista astfel de exemplare, se pot identifica si se pot eutanasia, dar asa, ca metoda generala, mi se pare de-a dreptul barbara”, a precizat liberalul, citat de „Ora de Sibiu.

Mai mult, Klaus Iohannis a declarat ca aceasta problema a cainilor comunitari nu tine neaparat de Executiv sau de Parlament ori ONG-uri, ci de primarii si comunitatile locale, care ar trebui sa gaseasca cele mai bune solutii pentru rezolvarea chestiunii, colaborand cu Organizatiile non-guvernamentale. „Nu mi se pare ca Guvernul trebuie neaparat sa faca ceva, nu este o problema de Guvern, una centrala, este o problema de guvernare locala, problema este in curtea primarilor nu a Parlamentului, nu a Guvernului, nu a presedintiei si nici a ONG-urilor. ONG-urile au un rol important de sprijin si noi avem parteneriate de acest fel care ne ajuta, dar ele nu rezolva problema, nici nu ar fi cinstit sa asteptam de la ONG-uri sa rezolve o problema de gospodarire locala. (…). Legislatia poate fi imbunatatita, dar problema trebuie rezolvata acolo unde apare, in comunitatea locala”, a mai spus Klaus Iohannis, conform sursei citate.

Declaratiile lui Iohannis vin la doar cateva ore dupa ce liderul PNL, Crin Antonescu, a dat de inteles ca nu e de acord cu un referendum privind chestiunea maidanezilor, propus de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, spunand ca e clar ca bucurestenii nu vor sa mai vada caini comunitari pe strada si ca trebuie gasite solutii concrete.

Intreg scandalul pe aceasta chestiune a izbucnit dupa ce, in urma cu doar cateva zile, un baietel in varsta de doar 4 ani a fost omorat de mai multi caini fara stapan, in zona Parcului Tei din Capitala.

Cititi si: Crin Antonescu nu vrea referendum cu privire la problema cainilor vagabonzi!

299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger