AcasăPoliticaIohannis se declara gata sa se opuna Legii amnistiei cu ”toata greutatea...

Iohannis se declara gata sa se opuna Legii amnistiei cu ”toata greutatea functiei”

Klaus Iohannis nu stie, nu vede. El are treaba cu vacantele exotice

Pe un ton cat se poate de categoric, seful statului a luat pozitie – in cadrul sedintei CSM -ului la care a fost prezent vineri dimineata – fata de o eventuala aparitie a Legii amnistiei si gratierii, despre care spune ca ar avea efecte ”catastrofale” asupra democratiei autohtone.

”S-ar darama statul de drept si ar exista riscul sa dispara democratia din Romania odata acceptata ideea unei legi care amnistiaza si gratiaza”, a afirmat primul om in stat, in fata ministrului Justitiei, a sefei Inaltei Curti, dar si a altor magistrati prezenti la sedinta convocata pe fondul alegerii noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii.

”Un astfel de demers – o lege a amnistiei si gratierii – care ar spala pacatele nu numai ale unor hoti care pot fi periculosi pentru persoane, poate si pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofa pentru democratia romaneasca, domnule ministru”, a subliniat Iohannis, adresandu-se in mod special lui Florin Iordache, noul sef de la Ministerul Justitiei.

Iohannis a tinut sa se auda ca e un oponent vehement al unui eventual demers de acest gen. ”Daca ar exista o astfel de initiativa, eu m-as opune cu toata greutatea si puterea functiei prezidentiale. Sper sa nu fie cazul”, a afirmat presedintele. Dupa ce in prima faza a facut referire la liderii coalitiei de guvernare, in speta la seful PSD, Liviu Dragnea, si la Tariceanu, co-presedintele ALDE, punand accent pe anumite ”circumstante ingrijoratoare” – in speta pe faptul ca ar treilea om in stat are o condamnare penala, in timp ce al doilea om in ierarhia statului, presedintele Senatului, ”este o persoana trimisa in judecata pentru o minciuna penala”.

263 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sascazul este mai deschis decat basaul,adica face o mare prostie pe fata,in public.El da ordine noului csm,magistratilor,in direct la tv,ameninta opozitia,dusmanii de clasa,tot in direct si se lasa cu toata greutatea,cantarindu-se cu greu,pe o eventuala lege a gratierii si amnistiei dusmanilor politici,personali,in rest ce sa mai vezi la mormanul asta de sascaz.Poate a intrat in sevraj pentru ca actualul ambasador al stapanului cel mare trebuie sa plece si kwj nu mai este sigur de tot sprijinul in transformarea coloniei intr-o adevarata dictatura personala,visul sau de a deveni din guvernator un satrap adevarat se cam naruie.Sa speram ca o sa aibe numai ghinioane si sa-si piarda chiar tronul,de satrap,pe care l-a fabricat deja.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger