AcasăPoliticaIohannis se declara "foarte multumit" de activitatea lui Kovesi si Lazar

Iohannis se declara „foarte multumit” de activitatea lui Kovesi si Lazar

Pe Iohannis l-a luat gura pe dinainte: “cei gasiti vinovati sa nu se mai bucure de banii sau bunurile dobandite prin incalcarea legii”

In conditiile in care s-a tot speculat pe acest subiect, Klaus Iohannis a lamurit, vineri, ca nu are de gand sa faca schimbari la varful Parchetului de pe langa Inalta Curte si al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru simplul fapt ca e multumit de activitatea sefilor acestor institutii.

Pe fondul deciziei CCR-ului in cazul anchetei facute de DNA pe tema OUG 13, aprobate de Guvern si ulterior abrogate, pe fondul controverselor si a protestelor de strada, s-a aflat ca ministrul Justitiei evalueaza activitatea sefilor Ministerului Public si, respectiv, al DNA-ului.

„Nu este prima data cand CCR constata ca a existat un conflict, aceste hotarari sunt foarte bune pentru a evita astfel de situatii pe viitor”, a precizat Iohannis, inainte de a adauga ca „nu cred ca trebuie luate masuri administrative”, ci ca ar trebui ca decizia sa fie „luata ca atare”.

In momentul in care a fost intrebat, concret, daca are de gand sa faca schimbari, in cazul in care i se va solicita acest lucru, Iohannis a punctat asupra a doua aspecte. „Una la mana, sunt foarte multumit de activitatea procurorilor si a procurorului general si a procurorilor sefi de la DNA si DIICOT si doi sincer, nu cred ca cineva va solicita asa ceva (…) nu exista niciun demers in sensul revocarii”, a subliniat presedintele, la finele ceremoniei in care liberalul Mircea Ionescu Quintus a fost decorat, cu o zi inainte de a implini venerabila varsta de 100 de ani.

author avatar
Cristina Stefan
681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger