AcasăPoliticaIohannis s-a decis: Sorin Grindeanu, desemnat premier

Iohannis s-a decis: Sorin Grindeanu, desemnat premier

Cu doar doua zile inainte de intrarea in 2017, stim numele viitorului prim-ministru nominalizat si acceptat de seful statului. Presedintele a dat unda verde celei de-a doua propuneri inaintate Cotrocenilor din directia coalitiei PSD-ALDE, semnand decretul de desemnare ca prim-ministru.

La mai bine de doua saptamani de cand au avut loc alegerile, castigate clar de PSD, si dupa o a doua incercare de nominalizare a coalitiei formate de pesedisti si ADE pentru functia de prim-ministru, dupa ce prima varianta, in perioada luiSevil Shhaideh, fusese respinsa, iata ca seful statului s-a decis sa accepte aceasta ultima propunere. Decizia a fost anuntata vineri dimineata, din directia Presedintiei. ”Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata”, se mentioneaza in comunicatul facut public din directia Cotrocenilor.

Totul se intampla la o zi de cand Iohannis a avut o discutie fata in fata cu Grindeanu, la Cotroceni, fara, insa, sa anunte decizia sa tot in cursul zilei de joi. Urmeaza acum sa aflam componenta noului Executiv, dar si votul de incredere al Parlamentului (amintindu-va ca PSD si ALDE au majoritatea clara in Legislativ).

Cititi si: Cine e Sorin Grindeanu, noua propunere de premier a PSD/Primele sale declaratii in noua postura

sursa foto: voceatimisului.ro

author avatar
Cristina Stefan
782 afisari

2 COMENTARII

  1. Sascazul kwj,de frica suspendarii si demiterii sigure la referendum-stiind cota reala de incredere pe care o mai are,a cantarit mult pe buda si s-a hotarat sa mai faca o gafa monumentala,chiar daca a semnat decretul cu desennarea.Ce dovada de lasitate si tradare a propriilor principii sa mai dea,a dat totul prin neprezentarea la pupitru a desemnarii,mamaligar las de ultima speta.Cat priveste realizarea promisiunilor sper ca alde Tariceanu sa nu-mi tradeze asteptarile cum a facut crinuta.

  2. IN PRIVINTA COMPONENTEI ADMINISTRATIEI PARLAMENTULUI SI GUVERNULUI PRECUM SI A MINISTERELOR SERVICIILOR, AUTORITATILOR PUBLICE ETC SE POATE APLICA ORICE SCHEMA DIN TARILE FOSTE MEBRE ALE CAER SAU existente MEMBRE ALE UE SI ASTFEL NR DE PERSONAL VA FI REDUS MAI MULT DE JUMATATE DIN CEL EXISTENT CA APARAT DE ADMINSTRAREA STATULUI mult SUPRADIMENSIONAT. SE VA REDUCE BIROCRATIA SI CORUPTIA. Exemplu aparatul centra la Ministerului de Interne din Austria are in organigrama doar 17 posturi inclusiv pe cel al ministrului. „Fraților, chiar nu realizăm că toți suntem de vină? Trezirea!”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger