AcasăPoliticaIohannis, revoltat de OUG pe modificarea Codurilor: E inadmisibil. O bataie de...

Iohannis, revoltat de OUG pe modificarea Codurilor: E inadmisibil. O bataie de joc!

La cateva ore, practic, de cand Guvernul anunta adoptarea prin ordonanta de urgenta, a modificarilor aduse Codurilor, Klaus Iohannis a venit la sedinta CSM-ului.

Inainte de a incepe aceasta intrunire, pe care a si prezidat-o, presedintele a criticat vehement adoptarea, peste noapte practic, a respectivei ordonante. „Este inadmisibil, inacceptabil, un scandal, o bataie de joc. Cum vreti. Nu se poate ca Guvernul sa adopte noaptea, fara avizul CSM, fara sa fie inclusa pe ordinea de zi, o documentatie, o ordonanta de urgenta intr-un domeniu atat de sensibil, cum este Codul penal si codul de procedura penala. Aceasta chestiune nu este pur si simplu tolerabila si pentru a vedea cum vede sistemul de justitie aceasta chestiune, am venit astazi la CSM”, a anuntat Iohannis, pe un ton vizibil iritat.

De altfel, inca de noaptea trecuta seful statului vorbea despre „o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitura puternica de la adversarii justitiei, dreptatii si luptei impotriva coruptiei”, in conditiile in care concluziile sedintei de Guvern- in speta adoptarea Bugetului, a acestei OUG pe Coduri, dar si trimiterea in Parlament, ca proiect de lege, a gratierii, au fost anuntate dupa ora 21.

author avatar
Cristina Stefan
169 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger