AcasăPoliticaIohannis retrimite in Parlament legea privind serviciile publice de interes local

Iohannis retrimite in Parlament legea privind serviciile publice de interes local

Din directia Cotrocenilor s-a aflat, in urma cu scurt timp, faptul ca presedintele solicita Legislativului reexaminarea unei legi.

Este vorba despre „Legea pentru completarea alin. (1) al art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 71/2002 privind organizarea si functionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public si privat de interes local”, in acest sens Klaus Iohannis trimitandu-i presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, o scrisoare prin care solicita reexaminarea acestui act normativ.

Legea in cauza „are ca obiect de reglementare includerea in sfera serviciilor de administrare a domeniului public si privat destinate unor nevoi ale comunitatilor locale si a activitatilor ce tin de pastrarea, conservarea, restaurarea, legarea, prelucrarea arhivistica si utilizarea documentelor cu valoare practica, actiuni ce urmeaza a fi desfasurate de catre operatorii economici cu capitalul unitatilor administrativ – teritoriale autorizati in prestarea de servicii arhivistice, in conditiile Legii Arhivelor Nationale nr.16/1996, republicata”.

Doar ca, in opinia sefului statului, e nevoie de mai multa claritate in exprimare, in asa fel incat sa nu se lase loc de interpretari de natura juridica. Drept urmare, de la Cotroceni – unde actul normativ ajunsese la promulgare, dupa ce trecuse de votul celor doua Camere ale Parlamentului -s-a decis ca legea sa fie intoarsa, practic, din drum, catre Parlament. „Sub aspectul modului de redactare a normei instituite prin legea transmisa la promulgare, apreciem ca aceasta este de natura sa genereze incertitudine juridica in aplicare, fiind lipsita de claritate si previzibilitate”, se precizeaza in cererea facuta publica de Administratia Prezidentiala.

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger