AcasăPoliticaIohannis respinge desemnarea lui Shhaideh si cere PSD si ALDE sa faca...

Iohannis respinge desemnarea lui Shhaideh si cere PSD si ALDE sa faca o alta propunere

Klaus Iohannis a anuntat in cea de-a treia zi de Craciun faptul ca nu este de acord cu propunerea formulata de PSD-ALDE, in persoana lui Sevil Shhaideh.

„Am cantarit cu grija argumentele pro si contra si am decis sa nu accept aceasta propunere. In consecinta, solicit coalitiei PSD-ALDE sa faca alta propunere. Multumesc”, a anuntat Klaus Iohannis, de la Cotroceni, in urma cu doar cateva minute.

In conditiile in care saptamana trecuta, la finele consultarilor de la Cotroceni, declara ca va anunta decizia sa in privinta desemnarii premierului dupa Craciun, seful statului a facut public, asadar, faptul ca nu e de acord cu numirea lui Sevil Shhaideh in fruntea noului Guvern. Presedintele nu a facut publice motivele pentru care a facut acest pas, in conditiile in care seful PSD anunta, recent, faptul ca Shhaideh e unica propunere pe care o va formula.

Va amintim ca in cadrul acelorlasi consultari cu primul om in stat, pe tema formarii Executivului, au fost formulate doua propuneri de premier, in speta Shhaideh, sustinuta de PSD-ALDE si UDMR, dar si Eugen Tomac, din partea PMP-ului condus de Traian Basescu.

author avatar
Cristina Stefan
525 afisari

3 COMENTARII

  1. Cine mai crede in prezent ca sascazul kwj a luat in 2014 in turul doi la alegeri 6,2 milioane de voturi,urcand in sapte zile everestul voturilor doar din soft smecherite,era imposibil.Acum se vede marea valoare a acestuia,daca era propus alde tariceanu,pe care l-am votat,era refuzat si acesta,de fapt mutalakul vrea alegeri anticipate ca asa a primit ordin de la stapanii lui interni si externi.Sper sa fie suspendat si sa nu apuce alegeri anticipate pentru un guvern al lui de mercenari anti nationali.De fapt mustaciosul stie ce vrea sascazul si il va servi cu tot tacamul,daca nu va da inapoi ca pontakul.

  2. DESEMNAREA PRIMULUI M INISTRU
    Continuă circul politic, dar şi jaful economic
    Alineatul (1) al articolului 103 din Constituţia României are următorul text:
    “(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.”
    Asta este tot ce spune Constituţia României legat de DESEMNAREA candidatului pentru funcţia de prim-ministru.
    Nimic în plus.
    Constituţia nu spune nimic despre dreptul, sau obligaţia, partidului care are majoritatea absulută, sau a coaliţiei de partide care formează o astfel de majoritate, în Parlament, de a PROPUNE candidatul pentru funcţia de prim-ministru.
    Constituţia nu spune nimic despre dreptul, sau obligaţia, Preşedintelui României de a accepta, sau de a respinge PROPUNERILE pentru funcţia de prim-ministru făcute de către partidul care are majoritatea absulută, sau de către coaliţia de partide care formează o astfel de majoritate, în Parlament, nici că trebuie să motiveze acceptarea, sau respingerea, unei astfel de PROPUNERI.
    Constituţia îl împuterniceşte, pur şi simplu, pe Preşedintele României să DESEMNEZE un candidat pentru funcţia de prim-ministru. El, Preşedintele României, este cel care desemnează, care PROPUNE candidatul pentru funcţia de prim-ministru, nu şeful partidului care are majoritatea absolută, sau şefii partidelor care formează coaliţia majoritară în Parlament. Aceştia au numai dreptul şi obligaţia să se prezinte la consultările convocate de Preşedintele României, cu acest scop.
    Preşedintele României numeşte întregul Guvern, inclusiv pe primul ministru, după ce acesta a primit votul de încredere al Parlamentului României.
    Deşi, prevederile Constituţiei sunt cât se poate de clare, de două săptămâni, suntem supuşi la un circ mediatic asurzitor, un „război pe viaţă şi pe moarte”, între Preşedintele României şi preşedintele partidului care a câştigat alegerile, între Preşedintele României şi poporul român, între partidul care a câştigat alegerile şi cei care l-au votat. Suntem ameniţaţi cu instabilitatea politică, cu suspendarea Preşedintelui ţării, cu alegerile anticipate, cu invazia iranienilor, a ruşilor, a muslmanilor etc, etc.
    În realitate, tot acest circ mediatic şi politic este menit să ni se bage pe gât un nou guvern de cozi de topor, care să le permintă oligarhilor autohtoni şi transnaţionali să ne jupoaie în continuare, să ne fure cea mai mare parte a avuţiei pe care o creem, prin munca noastră, în această ţară, să ne menţină în sărăcie şi umilinţă.
    În final, să ne lase şi fără ţară.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger