AcasăPoliticaIohannis: Reesalonarea creditelor nu e o masura liberala. Nu am discutat-o in...

Iohannis: Reesalonarea creditelor nu e o masura liberala. Nu am discutat-o in partid

Reesalonarea creditelor la banci nu a fost discutata in PNL, aspect confirmat chiar de catre prim-vicepresedintele liberal, Klaus Iohannis.

Masura reesalonarii creditelor bancare ale persoanelor fizice cu un venit de maximum 1.600 lei nu a fost discutata in interiorul PNL, desi a fost asumata de catre ministrul Economiei, liberalul Chitoiu. Klaus Iohannis a confirmat, miercuri seara, la TVR, ca nu au existat dezbateri in cadrul PNL pe marginea acestei masuri pe care prim-vicepresedintele PNL nu o considera o „masura liberala”. „Aceasta masura la noi in partid nu a fost discutata. Vor fi multi care se intreaba ‘eu, care n-am credit si-mi platesc impozitul pe venit, cu ce am gresit, fata de unul care are credit si este scutit de impozitul pe venit?’ (…) Nu este o masura liberala”, a precizat prim-vicepresedintele PNL.

Va amintim ca premierul Ponta a anuntat, dupa intalnirea de luni seara cu delegatia Fondului Monetar International, ca Executivul pe care il conduce va adopta o ordonanta, conform careia romanii -salariati sau pensionari- care au credite la banci si un venit care nu depaseste 1.610 de lei pe luna ar putea beneficia de sprijin- injumatatirea ratei bancare pe o perioada de doi ani. „Conditia este ca acestea sa aiba un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu salariul mediu net -1.610 lei- si sa nu aiba restante mai vechi de 90 de zile la creditele bancare”, a afirmat primul-ministru.

Citeste si: Antonescu: Reesalonarea creditelor la banci NU a fost discutata in USL

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger