Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Iohannis raspunde scrisorii lui Dragnea si Tariceanu, cerand “solutionarea urgenta a crizei din interiorul Coalitiei”

Iohannis raspunde scrisorii lui Dragnea si Tariceanu, cerand “solutionarea urgenta a crizei din interiorul Coalitiei”

Autor:

Subliniind ca inca postul de premier nu e vacanta, seful statului le cere liderilor Coalitiei sa gaseasca rapid solutii pentru situatia de fata, incadrata in categoria “criza”.

 

17202717 1285252404895341 8178452414782954809 n iohannis 720x440 Iohannis raspunde scrisorii lui Dragnea si Tariceanu, cerand solutionarea urgenta a crizei din interiorul CoalitieiDupa ce seara trecuta, la capatul unei sedinte-maraton a conducerii PSD-ului, s-a aflat ca Guvernul Grindeanu a ramas fara sustinere politica, atat din partea formatiunii social-democrate, cat si a ALDE, partenerii celor dintai in Coalitia de guvernare, Klaus Iohannis a transmis un mesaj, prin intermediul purtatorului de cuvant al Cotrocenilor.

Dobrovolschi a transmis ca “presedintele Romaniei a primit scrisoarea semnata de presedintii PSD si ALDE, prin care acestia anunta ca au retras Guvenrului sprijinul politic. Presedintele a luat act ca in interiorul Coalitiei de guvernare a aparut o nemultumire in ceea ce priveste activitatea Executivului si ca se doreste schimbarea intregului Cabinet”, inainte de a cita prevederile articolelor 106 si 107 din Constitutie.

“Deocamdata nu ne aflam in niciuna din situatiile mentionate in Constitutie. Cand functia de prim-ministru va deveni vacanta, fie ca demisie sau prin adoptarea unei motiuni de cenzura, presedintele va declansa procedurile constitutionale in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru”, a subliniat purtatorul de cuvant.

Nu in ultimul rand, s-a anuntat ca “presedintele solicita solutionarea urgenta a crizei din interiorul Coalitiei de guvernare”, despre care s-a subliniat ca este “strict responsabilitatea partidelor din care este alcatuita”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!