AcasăPoliticaIohannis raspunde scrisorii lui Dragnea si Tariceanu, cerand "solutionarea urgenta a crizei...

Iohannis raspunde scrisorii lui Dragnea si Tariceanu, cerand „solutionarea urgenta a crizei din interiorul Coalitiei”

Klaus Iohannis este foarte ingrijorat. Ingrijorat ca PSD ii consuma resursele intelectuale pentru a-l da jos

Subliniind ca inca postul de premier nu e vacanta, seful statului le cere liderilor Coalitiei sa gaseasca rapid solutii pentru situatia de fata, incadrata in categoria „criza”.

Dupa ce seara trecuta, la capatul unei sedinte-maraton a conducerii PSD-ului, s-a aflat ca Guvernul Grindeanu a ramas fara sustinere politica, atat din partea formatiunii social-democrate, cat si a ALDE, partenerii celor dintai in Coalitia de guvernare, Klaus Iohannis a transmis un mesaj, prin intermediul purtatorului de cuvant al Cotrocenilor.

Dobrovolschi a transmis ca „presedintele Romaniei a primit scrisoarea semnata de presedintii PSD si ALDE, prin care acestia anunta ca au retras Guvenrului sprijinul politic. Presedintele a luat act ca in interiorul Coalitiei de guvernare a aparut o nemultumire in ceea ce priveste activitatea Executivului si ca se doreste schimbarea intregului Cabinet”, inainte de a cita prevederile articolelor 106 si 107 din Constitutie.

„Deocamdata nu ne aflam in niciuna din situatiile mentionate in Constitutie. Cand functia de prim-ministru va deveni vacanta, fie ca demisie sau prin adoptarea unei motiuni de cenzura, presedintele va declansa procedurile constitutionale in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru”, a subliniat purtatorul de cuvant.

Nu in ultimul rand, s-a anuntat ca „presedintele solicita solutionarea urgenta a crizei din interiorul Coalitiei de guvernare”, despre care s-a subliniat ca este „strict responsabilitatea partidelor din care este alcatuita”.

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger