Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Iohannis propune CSM sesizarea CCR in privinta Ordonantei pe Coduri

Iohannis propune CSM sesizarea CCR in privinta Ordonantei pe Coduri

Autor:

UPDATE: Cu unanimitate de voturi, membrii CSM au decis – in cadrul sedintei de plen de miercuri- sa se adreseze Curtii Consitutionale, pentru ca aceasta institutie sa constate daca exista un eventual conflict intre puteri in cazul adoptarii OUG-ului privind modificarea Codurilor.

 

—–

Sefa Consiliului Superior al Magistraturii ia in calcul sesizarea Curtea Constitutionala, dupa adoptarea OUG pe modificarea Codurilor Penale. A spus-o, la plecarea de la sedinta de plen a CSM-ului, insusi seful statului.

klaus iohannis2 rica petrescu1 328x300 Iohannis propune CSM sesizarea CCR in privinta Ordonantei pe Coduri“Pot sa spun ca am aflat opinia membrilor CSM. Din punctul meu de vedere, dna presedinte a CSM este hotarata sa sesizeze CCR pentru un conflict intre institutii. Toti membrii CSM sunt solidari cu presedinta CSM, in consecinta vor discuta in continuare asupra acestor detalii”, a mentionat, in urma cu doar cateva minute, primul om in stat.

Totul in conditiile in care in cadrul intrunirii afirma ca “trebuie luata atitudine nu doar declarativ, ci si institutional. Imi imaginez ca primul pas constitutional este sesizarea CCR. Acest lucru vi-l propun si nu vreau sa vi-l impun”.

De altfel, la finele sedintei, presedintele a reiterat faptul ca Executivul a aprobat o ordonanta de ugenta noaptea, fara ca actul normativ sa fi fost pe ordinea de zi si fara sa aiba avizul CSM-ului. “Justitia in Romania este independenta, iar magistratii sunt indignati de felul in care Guvernul a tratat aceasta chestiune foarte sensibila”, a mai punctat Klaus Iohannis.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!