AcasăPoliticaIohannis promulga cresterile salariale, dar retrimite Parlamentului Legea celor 102 taxe

Iohannis promulga cresterile salariale, dar retrimite Parlamentului Legea celor 102 taxe

Seful statului a dat deja unda verde ordonantei care va aduce mariri salariale bugetarilor din Educatie si Sanatate, insa retrimite Legislativului „Legea Dragnea”.

Un anunt in acest sens a fost facut chiar de la Cotroceni, in urma cu scurta vreme. Klaus Iohannis insusi a anuntat ca legea privind cresterile salariale, declarata deunazi constitutionala de catre magistratii CCR, a fost deja promulgata si ca urmeaza sa intre in vigoare de la inceputul anului viitor.

„Legea Dragnea”, in schimb, cum este cunoscut actul normativ prin care initiatorii, social-democrarii, doresc a elimina 102 taxe, printre care timbrul de mediu, dar si taxa radio-TV, face cale intoarsa la Parlament. De altfel, tocmai aceasta chestiune a renuntarii la taxa radio si TV l-a facut pe presedinte sa ia aceasta decizie. „Nu cred ca este bine sa se renunte, fara o discutie asezata, aprofundata, calma, la taxa radio-TV”, a anuntat presedintele, a precizat Iohannis. Seful statului a subliniat ca ramane la latitudinea viitorului Legislativ soarta acestei chesituni. „Daca noul Parlament va discuta aceasta chesitune si va lua o decizie (…) atunci, singur, imi va trimite legea in forma in care se va considera atunci si o voi promulga atunci”, a subliniat primul om in stat.

author avatar
Cristina Stefan
286 afisari

1 COMENTARIU

  1. Scrie oare in Constitutia acestei colonii ca o lege declarata constitutionala de ccr trebuie sa fie promulgata in 10 zile de la data hotararii ccr-lui?,sau nu mai este valabila,a devenin hartie cu patru straturi moale si stergatoare.Ce penibil a devenit sascazul,bine ca nu l-am votat,nici pe el nici pe fratele lui geaman,basanau,pentru ca i-am ginit de la prima reprezentare pe sticle(la unul de wisichi) sau ecrane.Nu este deloc greu sa citesti caracterul unui politician dupa mai multe manifestari,pentru ca poate sa-si joace rolul,scris de altii uneori,dar pana la urma mai devreme,pentru naivi mai tarziu,isi da arama pe fata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger