AcasăPoliticaIohannis, prima reactie dupa retinerea lui Filat: "Toate aceste lucruri ne ingrijoreaza"

Iohannis, prima reactie dupa retinerea lui Filat: „Toate aceste lucruri ne ingrijoreaza”

Seful statului s-a declarat ingrijorat de situatia din statul vecin, referindu-se, printre altele, la retinerea, joi, pentru 72 de ore, a fostului premier de la Chisinau, Vlad Filat, dar si la evenimentele din Legislativul moldovean.

Aflat la Bruxelles, cu prilejul Consiliului European, reuniune recent incheiata, Klaus Iohannis a precizat, intr-o declaratie de presa, ca spera ca recentele evenimente sa „nu duca la schimbarea orientarii pro-europene a conducerii Republicii Moldova”.

Intr-o prima reactie fata de situatia actualului lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, retinut, in cursul zilei precedente, dupa ce Legislativul a incuviintat ridicarea imunitatii lui Filat, acesta fiind suspectat intr-un caz de frauda bancara, a mai declarat ca „incurajeaza” Executivul si Legislativul de la Chisinau sa depaseasca aceste dificultati si ramana pe drumul pro-european. „Nu pot sa trec peste un eveniment care este foarte important sigur, sigur, pentru noi, dar si pentru ceilalti membri din Uniunea Europeana, este vorba desigur despre evenimentele din Republica Moldova. Protestele de strada, nemultumirile care au culminat cu evenimentele de ieri din Parlamentul moldovean, cu, in final, arestarea unui lider politic, cu mai multe iesiri din Parlament. Toate aceste lucruri ne ingrijoreaza. Suntem foarte conectati la informatii, urmarim cu foarte mare atentie evolutia din Republica Moldova”, a precizat presedintele.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger