AcasăPoliticaIohannis: PNL se pregateste de opozitie

Iohannis: PNL se pregateste de opozitie

Prim-vicele PNL afirma deschis ca sansele ca PNL si PSD sa depaseasca impasul scad pe zi ce trece, motiv pentru care liberalii au inceput sa-si cam ia gandul de la guvernare.

Klaus Iohannis nu mai crede intr-o impacare PNL - PSD

Klaus Iohannis sustine ca PNL este pregatit sa intre in Opozitie, in cazul in care pesedistii nu vor accepta propunerile facute de liberali (pentru Interne, Finante, Economie si Sanatate,  plus postul de vicepremier care le revine),  dar ca, deocamdata,  incearca ”sa intre la guvernare”: ”Noi ne-am gandit cum sa facem, cum sa intarim partea liberala de guvernare, cum sa o facem mai vizibila. Se apropie alegerile, nu ni s-a parut bine ca numai un partener sa se vada”. In ceea ce priveste solutionarea crizei, Iohannis repeta refrenul lui Crin Antonescu: ”Se poate rezolva in cateva minute in Parlament, dar cei de la PSD nu doresc acest lucru, refuza sa modifice structura Guvernului, in sensul ca vicepremierul PNL sa fie si ministru de Interne”. ”Pe zi ce trece sansele de iesire pozitiva din aceasta situatie scad, fiind un semn ca PSD vrea sa continue fara PNL”, a conchis pesimist prim-vicepresedintele liberal. Resemnat cu ideea debarcarii PNL-ului de la guvernare, Iohannis a sustinut ca, indiferent de situatie, ”cu sau fara sprijinul USL sau al USD”, Crin Antonescu are ”sanse foarte mari” sa ajunga presedintele Romaniei.

Odata zburati din USL, liberalii se vor pune si ei pe racolat traseisti

O dovada in plus ca liberalii s-au pregatit de trecerea in Opozitie o constituie si reactia liderului PNL Botosani, Florin Turcanu. Care deja ii ameninta pe pesedisti cu o motiune de cenzura, avertizandu-i totodata ca liberalii vor prelua modelul social-democratilor si vor incerca si ei sa-si intareasca randurile cu parlamentari racolati de oriunde se poate. ”PSD incearca sa guverneze Romania cu traseisti politici. Traseistii politici nu au caracter, schimba barca dupa cum vor. Daca am ajuns sa guvernam Romania cu traseistii politici, atunci o sa discutam si noi cu toti parlamentarii, atunci cand vom depune o motiune de cenzura, si vom cauta majoritati”, ameninta de pe acum Turcanu.

author avatar
National
1.388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger