AcasăPoliticaIohannis, la plecarea in Italia: Voi aborda tema aderarii Romaniei la spatiul...

Iohannis, la plecarea in Italia: Voi aborda tema aderarii Romaniei la spatiul Schengen

Inainte de a pleca spre Italia, unde se va afla, in vizita oficiala, timp de doua zile, seful statului a anuntat, luni dimienata, intr-o scurta declaratie de presa, sustinuta pe Aeroportul Otopeni, cateva dintre temele pe care intentioneaza sa le abordeze in cadrul intrevederilor pe care le va avea atat cu omologul sau Sergio Mattarella, cat si cu premierul italian, Matteo Renzi, si cu presedintele Senatului, Pietro Grasso.

Astfel, Klaus Iohannis a anuntat ca are in vedere sa aduca in discutie atat subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen, dar si tema drepturilor comunitatii romanesti din aceasta tara europeana, stiut fiind faptul ca este vorba de una dintre cele mai numeroase din afara granitelor tarii. „Voi discuta despre modalitatile in care putem sa intarim colaborarea si coordonarea in interiorul Uniunii Europene dar si in interiorul NATO. In acest context voi aborda tema aderarii Romaniei la spatiul Schengen, asa cum am facut-o cu ocazia tuturor vizitelor in capitatele europene. Discutiile despre comunitatea romaneasca din Italia vor fi un un punct important pe agenda discutiilor. Doresc ca drepturile cetatenilor romani din Italia sa fie respectate si aparate, si cred ca acest lucru este in interesul ambelor parti. Comunitatea romaneasca din Italia contribuie semnificativ la dezvoltarea economica si sociala a Italiei si reprezinta o punte de legatura intre statele noastre”, considera liderul de la Cotroceni.

Nu in ultimul rand, Iohannis a precizat ca de pe agenda discutiilor cu inaltii oficiali italieni nu vor lipsi nici tema sprijinirii drumului european al Republicii Moldova, dar nici situatia din Ucraina.

Va amintim ca, atat luni, cat si marti, presedintele roman urmeaza sa discute cu compatriotii aflati in Peninsula-atat cu reprezentanti ai comunitatii de romani din Italia, cat si cu mai multi studenti care invata la unitati superioare de invatamant din acest stat.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger