AcasăPoliticaIohannis, la plecarea catre Bruxelles: O prioritate a mandatului meu - aprofundarea...

Iohannis, la plecarea catre Bruxelles: O prioritate a mandatului meu – aprofundarea integrarii europene

Inainte de a pleca in prima sa vizita de lucru in afara granitelor,de la preluarea mandatului de sef al statului, Klaus Iohannis a anuntat, intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la Aeroportul „Henri Coanda”, principalele obiective ale deplasarii sale la Bruxelles. Cu aceasta ocazie, noul lider de la Cotroceni a tinut sa precizeze ca „aprofundarea integrarii europene” constituie una dintre prioritatile mandatului sau prezidential.

In decursul celor doua zile in care se va afla in Belgia, Kalus Iohannis se va intalni cu inalti oficiali europeni, dar si euroatlantici- respectiv cu Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, cu Donald Tusk, presedintele Consiliului European, intrevederi ce vor avea loc in cursul acestei zile, dar si cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, pe care seful statului il va intalni vineri dimineata.

In cadrul discutiilor voi aborda teme de interes deosebit pentru Romania in relatia sa cu organismele europene si cu NATO. Romania se afla in cel de-al 8-lea an de apartenenta la Uniunea Europeana, institutiile noastre sunt in mod substantial consolidate, iar contributia noastra la proiectul european trebuie sa fie una pe masura. O prioritate a mandatului meu va fi aprofundarea integrarii europene. Voi transmite cu claritate acest mesaj„, a mentionat seful statului, inainte de a se urca in aeronava TAROM care l-a dus la Bruxelles.

In aceeasi aeronava care a plecat in aceasta dimineata in Belgia s-au imbarcat atat consilierii prezidentiali, cat si jurnalistii care l-au insotit pe Klaus Iohannis in prima sa vizita de lucru in strainatate, dupa ce a fost investit in functia de sef al statului, in decembrie anul trecut.

author avatar
Cristina Stefan
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger