AcasăPoliticaIohannis, la Ambasada Frantei. A semnat in registrul de condoleante deschis dupa...

Iohannis, la Ambasada Frantei. A semnat in registrul de condoleante deschis dupa atacul de la Paris

Seful statului a ajuns, joi, in jurul orei 14.30, la sediul reprezentantei diplomatice a statului francez la Bucuresti, pentru a-si prezenta mesajul de regret fata de atacul tragic care a lovit redactia publicatiei „Charlie Hebdo”, in cursul zilei trecute.

La sosirea la Ambasada Frantei, aflata pe Strada Biserica Amzei, din Capitala, Klaus Iohannis a fost intampinat chiar de catre ambasadorul francez in Romania, Francois Saint-Paul. Dupa ce a discutat pentru scurta vreme cu , liderul de la Cotroceni a semnat in registrul de condoleante deschis la sediul reprezentantei diplomatice a Frantei in Romania, in asa fel incat toti cei care doresc sa isi exprime, in scris, regretul fata de tragedia care a lovit statul francez, dar si sa adreseze mesaje familiilor indoliate ale victimelor atacului sa o poata face.

Va amintim ca 12 oameni au pierit si alti 11 au fost raniti, ziua trecuta, dupa ce indivizi inarmati au deschis focul asupra redactiei saptamanalului de satira „Charlie Hebdo”. Politistii au pornit pe urmele celor trei suspecti. Intre timp, unul dintre ei s-a predat, insa ceilalti sunt inca in libertate.

Sangerosul atac este considerat a fi opera unor teroristi. Tragedia, pe care politicienii romani, asemeni liderilor lumii, au condamnat-o ferm, a indoliat Franta si a ingrozit lumea intreaga. In memoria victimelor, majoritatea jurnalisti, in Franta a fost decretata, joi, zi de doliu national, urmand ca, vreme de trei zile, drapelurile sa fie coborate in berna.

author avatar
Cristina Stefan
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger