AcasăPoliticaIohannis, intrevedere la Cotroceni cu seful FMI pentru Europa

Iohannis, intrevedere la Cotroceni cu seful FMI pentru Europa

La aproximativ o luna de la numirea in prezenta functie, Poul Mathias Thomsen, noul director al FMI pentru Europa, s-a oprit la Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu seful statului.

UPDATE: Presedintia a anuntat concluziile discutiilor dintre Kalus Iohannis si Poul Mathias Thomsen, prezent in Romania, „ca parte a vizitelor acestuia in tarile din regiune”.

Astfel, din cate mentioneaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat, „in cadrul intrevederii, au fost discutate perspectivele pozitive ale economiei Romaniei, dar si unele evolutii de la nivel european. De asemenea, a fost evidentiata necesitatea continuarii reformelor economice, in special in privinta guvernantei corporatiste si a calitatii actului administrativ, intr-un context de predictibilitate fiscal-bugetara si financiara. Totodata, intrevederea a reprezentat si un bun prilej pentru a reafirma importanta consolidarii increderii in politicile guvernului din partea mediului economic si a partenerilor externi”.

Mentionam ca, dupa intrevederea cu seful statului, Thomsen a fost prezent si la Palatul Victoria, pentru o discutie cu premierul Ciolos.

Intrevederea dintre Klaus Iohannis si Poul Mathias Thomsen va incepe la ora 10, dupa cum a anuntat inca de joi din directia Cotrocenilor.

Temele de pe agenda intrevederii dintre cei doi inalti oficiali nu sunt cunoscute momentan, diind asteptat ca Presedintia sa ofere, ulterior vizitei, detalii in privinta prezentei lui Thomsen -despre care multi isi amintesc faptul ca a fost fost negociator-sef al Fondului in relatia cu Romania, in intervalul 1996-1998- la Cotroceni.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger