AcasăPoliticaIohannis, inaintea consultarilor: Trebuie sa ne asiguram ca viitorul Parlament va coopera...

Iohannis, inaintea consultarilor: Trebuie sa ne asiguram ca viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justitia

Confirmand, practic, anuntul facut in urma cu doar cateva ore, in privinta consultarilor pe care le va avea, la inceputul saptamanii viitoare, cu reprezentantii partidelor si formatiunilor cu reprezentare in Parlament, presedintele Iohannis a transmis, de aceasta data prin intermediul unei postari pe Internet, faptul ca, in opinia sa, e necesar ca senatorii si deputatii care vor face parte din viitorul Legislativ sa coopereze „pe deplin” cu justitia.

In contextul in care noua serie de consultari la care Klaus Iohannis a invitat partidele, lunea viitoare, la Cotroceni, are in vedere, printre altele, subiectul finantarii partidelor si a campaniilor electorale, precum si situatia votului din Diaspora, seful de la Cotroceni a notat, joi dupa-amiaza, pe contul sau oficial de Facebook, o serie de deziderate in aceasta privinta: „Finantarea partidelor si a campaniilor electorale trebuie sa fie corecta si transparenta. Romanilor din strainatate trebuie sa li se asigure dreptul la vot. Reforma sistemului electoral trebuie sa garanteze prezenta unor candidati preocupati de buna gestionare a banilor publici si care intr-adevar sa-i reprezinte pe cetateni„, e de parere liderul de la Cotroceni.

Nu in ultimul rand, avand in vedere ca pe agenda consultarilor din 20 aprilie se afla, de asemenea, si chestiuni privind procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, din cel mai recent mesaj dat publicitatii de catre seful statului reiese ca pentru liderul de la Cotroceni e important ca viitorii alesi sa coopereze intru totul cu Justitia, mai precis sa nu mai puna piedici solicitarilor reprezentantilor acestui domeniu. „De asemenea, trebuie sa ne asiguram ca viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justitia„, concluzioneaza Iohannis.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger